Beli rumah dgn emas

CG Sponsors




rocketeer999

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2009
Messages
4,482
Reaction score
150
Points
33
SALAM

Sebelum ni aku ade terbaca kt 1 thread, utk rendahkan komitment, bwk support document side income kalo ade, cth:

1) tenancy agreement
2) forex statement

so, aku nk tye kot sesape ade pengalaman PERNAH wat loan dgn KEUNTUNGAN EMAS sebagai side income

Maybe kt sini kite leh diversify lg kite pye income, mintak tlg OTAI2 EMAS & OTAI2 PROPERTY share idea & experiences kt sini


Harap maaf kalo thread ni dah ade, so far yg aku search, xde lg...or maybe sekadar pukol rata, not in detail.

THANK...



SHARING IS WEALHTY.....:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

rocketeer999

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2009
Messages
4,482
Reaction score
150
Points
33
Setakat ni idea aku ialah :

1) daftar sebagai syarikat, gold trading lah
2) keuntungan jualan emas td kite masukkan dlm account syarikat sebagai sales
3) lain2....?


harap otai2 property & otai emas cm ayip ke, cdan ke turun pdang....
 

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
Setakat ni idea aku ialah :

1) daftar sebagai syarikat, gold trading lah
2) keuntungan jualan emas td kite masukkan dlm account syarikat sebagai sales
3) lain2....?


harap otai2 property & otai emas cm ayip ke, cdan ke turun pdang....
ok dah betul dah step ko tu.. tp nk bg gempak ko assign la accounant yg berdaftar untuk kira duit kuar masuk dan keuntungan.. So statement nmpak kemas dan bank lagi suka tgk.. :)cgrock
 
Last edited:

rocketeer999

Active+ Member
Joined
Nov 24, 2009
Messages
4,482
Reaction score
150
Points
33
ohooooo...itu mcm kaaaa... alamekk, ingat nk register company simple je bro...stakat ade name. But anyway, slalu nye brape kne byr accountant tu?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register