Beli kereta untuk orang yang tak bekerja

CG Sponsors




DatinMaimun

Junior Member
Joined
Aug 18, 2016
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
Salam semua warga CG!
I nak tanya u guys, kalau I nak belikan kereta untuk mak I, guna ic & lesen mak I tapi pay slip gaji I punya.. boleh ke? Sebab nak dapatlan kereta tu under nama mak I..

Kereta 2nd je yg I mampu beli kan.. murah je.. heheheheheh

Tolong ye kalau siapa2 yg tahu.. tq
 
Sponsored Post

hab81020

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2010
Messages
5,067
Reaction score
202
Points
83
cuba search kat FB : destiny auto sdn bhd
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,223
Reaction score
2,874
Points
191
beli n letak nama u datin..

tapi dalam insurans, letak nama mak u as a driver..

no problem..
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,019
Reaction score
415
Points
141
beli nama tt dalam insuran letak nama second driver as nama mak
 

nytroz

Fun Poster
Joined
Nov 14, 2010
Messages
770
Reaction score
5
Points
15
nama kereta mesti kena daftar atas nama org yg buat loan tu, mmg tak boleh kalau amik kereta buat loan pastu nama org lain, best is letak je nama u pastu 2nd driver nama mak u je, kecuali beli cashhhhhh
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
cakap pasal kereta ni baru teringat aku belum renew roadtax.expired minggu lepas :eek:
 
Sponsored Post
Top
Log in Register