BTC USD 57,002.4 Gold USD 1,831.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Beli kereta untuk orang yang tak bekerja

DatinMaimun

Junior Member
Joined
Aug 18, 2016
Messages
77
Reaction score
1
Points
11
Salam semua warga CG!
I nak tanya u guys, kalau I nak belikan kereta untuk mak I, guna ic & lesen mak I tapi pay slip gaji I punya.. boleh ke? Sebab nak dapatlan kereta tu under nama mak I..

Kereta 2nd je yg I mampu beli kan.. murah je.. heheheheheh

Tolong ye kalau siapa2 yg tahu.. tq
 
Sponsored Post

hab81020

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2010
Messages
5,102
Reaction score
225
Points
83
cuba search kat FB : destiny auto sdn bhd
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,591
Reaction score
2,976
Points
201
beli n letak nama u datin..

tapi dalam insurans, letak nama mak u as a driver..

no problem..
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,444
Reaction score
501
Points
171
beli nama tt dalam insuran letak nama second driver as nama mak
 

nytroz

Fun Poster
Joined
Nov 14, 2010
Messages
774
Reaction score
5
Points
15
nama kereta mesti kena daftar atas nama org yg buat loan tu, mmg tak boleh kalau amik kereta buat loan pastu nama org lain, best is letak je nama u pastu 2nd driver nama mak u je, kecuali beli cashhhhhh
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,312
Reaction score
388
Points
136
cakap pasal kereta ni baru teringat aku belum renew roadtax.expired minggu lepas :eek:
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register