BTC USD 62,461.2 Gold USD 1,763.76
Time now: Jun 1, 12:00 AM

(Q & A) Beli HP Kedai Biasa atau Kedai Jenama HP

Beli Kat Mana Tab ni???


  • Total voters
    0

mie_amour

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,809
Reaction score
36
Points
30
as salam..
kalau mengikut tajuk mcm tu lah yg nak dtnya.ceritanya gini.
aku bercadang nak beli tab 7.7..da survey2..n family kitorang biasa beli kat kdai hp yg dekat ngan uma kitorang..so,da mmg biasa dgn bos ni..

bila da survey2 tu..gi plak kat kdai samsung betul2 kat setia city mall nun..price beza dlm rm50 (kedai samsung mahal) boss tu plak ade lah bagi special rate n few benda lagi..

so, nk tnya kawan2 sume pnye pandangan..mana lagi ok..kedai samsung atau dgn boss tu?boss tu mmg jual ori adik aku pn da pnah beli..just aku nakkan kepastian je..mntak tlg kwn2..tq.:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

luqalief

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2011
Messages
6,277
Reaction score
31
Points
70
Kedai bese leh nego rege
Kedai yg cam butik tu tak leh nego rege
Kalau beli phone yg ribu riban
Better beli kat kedai yg jename phone tu kot
Kalo stakat beli yg bese, kat mane2 pon boleh
 

namaku

Banned
Joined
Dec 30, 2010
Messages
1,910
Reaction score
19
Points
25
kalau mengada ngada,TT boleh beli kedai jenama HP...kalau nak nego harga,pegi jer booth [STRIKE]basikal[/STRIKE] hp depan kedai jenama HP...barang sama jer...cuma ego jer yg memisahkan sama ada kedai jenama HP atau booth HP pakcik Hussein..
 

mie_amour

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
1,809
Reaction score
36
Points
30
kalau mengada ngada,TT boleh beli kedai jenama HP...kalau nak nego harga,pegi jer booth [STRIKE]basikal[/STRIKE] hp depan kedai jenama HP...barang sama jer...cuma ego jer yg memisahkan sama ada kedai jenama HP atau booth HP pakcik Hussein..

ngada2 eh?:D:D:D heehehe..kirenya beza kedai je la?kualiti n servis same je kan?huhu..

Kedai bese leh nego rege
Kedai yg cam butik tu tak leh nego rege
Kalau beli phone yg ribu riban
Better beli kat kedai yg jename phone tu kot
Kalo stakat beli yg bese, kat mane2 pon boleh

hmmm..betul gak..tp ape kelebihan beli kat kedai hp tu?
 

dr_zool

Legendary Member
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
kat kedai biase pon set ori kan?cume rege lagi rendah dr kedai branded hp tuh

so xde mslh nk bli kt booth biase.yg penting bg aku set tu ori and function well
 

rey1988

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Mar 25, 2011
Messages
6,258
Reaction score
14
Points
65
mana2 kedai yg penting ade waranty samsung.. so nnti time rosak xde lah nk terkial2 nk cari tempat repair.. repair kat samsung free je.. last week galaxy tab saya ada problem so bawak kt samsung kt atas lowyat.. 1 mggu dah siap dah.. xde kuar duit ape2 pon!samsung memang BEST!!
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register