Beli barang dari Aliexpress.com

CG Sponsors




fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,356
Reaction score
289
Points
131
order Doogee N20 minggu lepas..
harap2 dpt laa antar sbb offer jauh beza ngan Lazada dan Shopee..
promosi pon dah tamat..

dpt emel buat masa ni Silicone case baru nak antar ke Malaysia..kene tunggu 30-50 hari..
naik kapal laa kot..HP xtau bile akan sampai..proses utk hantar pon blom buat lagi..order dari Doogee Official Store..
 
Sponsored Post

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,563
Reaction score
567
Points
126
lama dah tak membeli di pak ali ni.. sbb tgk lebih kurang rege kat shopee, dan rasanya shopee lagi cepat penghantaran dari pak ali.. tak tau la kenapa..

ni cite pasal shopee seller yg shipping dari china ya.. bukan local.. biasanya nama dia org mesti ada .my kat belakang..

tapi tak dinafikan tak byk lagi seller china yg masuk shopee, jadi kalo brg tu mmg takde kat tempat lain.. mmg den pon order kat pak ali juga..
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,884
Reaction score
8,265
Points
716
Hello otai2
Minta bantuan dan ajaran.
Saya dah beli barang di aliexpress.....tapi dah 25hari masih di airline ...
Kat iklan katanya 18 ke 30 hari....tapi bila dah bayar dia kata menunggu lagi 63hari

Rujuk gambar
betoi la tu... 23 hari kira masih awal untuk menilai.....direct china...paling lama mmg 60 hari...
tunggu je... :D
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,356
Reaction score
289
Points
131
ingatkan Aliexpress pakai kapal laut, sbb tu lambat..
rupanya guna kapal terbang..silikon case dah nak sampai, hp masih blom berstatus 'delivery'..
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,356
Reaction score
289
Points
131
aku rasa utk penghantaran percuma, mmg Aliexpress guna kapal laut sbb nak murah..
sampai skang x sampai2 lagi..dah lebih 30 hari order barang..
xpe, ade org 2 bulan order baru sampai..
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,563
Reaction score
567
Points
126
aku rasa utk penghantaran percuma, mmg Aliexpress guna kapal laut sbb nak murah..
sampai skang x sampai2 lagi..dah lebih 30 hari order barang..
xpe, ade org 2 bulan order baru sampai..
susah nak ckap gak..

den dlu kalo amik free shipping..byk barang, 2 minggu musti sampai.. ada 2-3 barang je lebih dari 2 minggu bru smpai ..
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,356
Reaction score
289
Points
131
susah nak ckap gak..

den dlu kalo amik free shipping..byk barang, 2 minggu musti sampai.. ada 2-3 barang je lebih dari 2 minggu bru smpai ..
wow..kira ok laa tu..
zaman pkp ni, munkin kene hadap masalah mcm ni..
lagipon order byk yg diorg proses..aritu hp baru proses utk dihantar 08/07..beli 17 jun..
tgk status kat singpost, baru dpt info 13/07..

casing aku beli 18 jun..proses utk hantar cepat tapi dah 29 hari masih dlm 'airline' utk terbang ke cni..
aku rasa x logik sbb patut kapal terbang cepat je..ni mesti guna kapal laut..
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,561
Reaction score
224
Points
83
salam,baru cadang nk berjinak2 nk beli brg kt alibaba/aliexpress ni,kalu tgk brg kt aliexpress harga mcm lebih kurang je kt shoppee.

cume kat alibaba murah tp kene beli banyak bru dpt murah psl kos shipping dia dah letak siap2 dlm 1-3k jgk la tgk brg..cume sy x paham contoh sy beli toys kete yg bdak leh naik tu kotak dia agak besar jgk,moq dia 2-52 unit kos penghantaran dia masih sama jgk ke atau per unit?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register