Belanjawan 2021 (6 Nov 2020, 4PM)

CG Sponsors




Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
21,167
Reaction score
2,345
Points
201
tn GeeKaDoY, t20 tak termasuk. hanya m40 je

by the way, KWSP akaun 1 tu nanti KWSP perincikan. sebab pagi 26 Nov baru KWSP bagitau Menteri Kewangan yg KWSP diextendkan

apa apa pun Cek Mek.....kita apa yg dapat?...Sengeh sajo lah....
 
Sponsored Post

bell&ross

Super Active Member
Joined
Apr 3, 2009
Messages
5,870
Reaction score
241
Points
83
Owh nampaknya PN ada:
STRONG CONVINCING FORMIDABLE MAJORITY
View attachment 317876

@bell&ross

ok takpe i will try read in btwn the lines
After anwar bentangkan bajet dia sendiri nanti. Meanwhile nak pegi tidp dulu lah. Boring
alahai....kasihan lobai sorang ni....apa barang bawa berita dari BH....lobai patut bawa berita dari lidah rasmi hutang tak mau bayar....baru lah berita lagi sahih dan tepat.......kihkikhihkihkihkhihkihkih..🤭..

bajet mana yg telah diluluskan.....?.....kihkihkihkihkhihkihkihkih.. 😂 ...

dah habis bersidang ke belum....?......kihkihkhikhihkihkihkih..🤭..

yg paling penting....dah boleh keluar kwsp ke belum....?....kihkihkihkhikhihkihkhikhih..:D..
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,971
Reaction score
1,674
Points
101
alahai....kasihan lobai sorang ni....apa barang bawa berita dari BH....lobai patut bawa berita dari lidah rasmi hutang tak mau bayar....baru lah berita lagi sahih dan tepat.......kihkikhihkihkihkhihkihkih..🤭..

bajet mana yg telah diluluskan.....?.....kihkihkihkihkhihkihkihkih.. 😂 ...

dah habis bersidang ke belum....?......kihkihkhikhihkihkihkih..🤭..

yg paling penting....dah boleh keluar kwsp ke belum....?....kihkihkihkhikhihkihkhikhih..:D..
kalau ada STRONG CONVINCING FORMIDABLE MAJORITY.. takyah duduk blok pembangang.. duduk blok kerajaan buat bajet kewangan sendiri...

Kesian meroyan kene game
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,647
Reaction score
1,392
Points
151
alahai....kasihan lobai sorang ni....apa barang bawa berita dari BH....lobai patut bawa berita dari lidah rasmi hutang tak mau bayar....baru lah berita lagi sahih dan tepat.......kihkikhihkihkihkhihkihkih..🤭..

bajet mana yg telah diluluskan.....?.....kihkihkihkihkhihkihkihkih.. 😂 ...

dah habis bersidang ke belum....?......kihkihkhikhihkihkihkih..🤭..

yg paling penting....dah boleh keluar kwsp ke belum....?....kihkihkihkhikhihkihkhikhih..:D..
Nombor dah cukup ke belum. Tak cukup boleh gi ngankung sama bomoh mintak nombor.
STRONG CONVINCING FORMIDABLE MAJORITY :ROFLMAO:
😭😭😭
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,647
Reaction score
1,392
Points
151
kalau ada STRONG CONVINCING FORMIDABLE MAJORITY.. takyah duduk blok pembangang.. duduk blok kerajaan buat bajet kewangan sendiri...

Kesian meroyan kene game
Bot kopi pasta mana ada akal. takat kihkihkih je la jawabnya :ROFLMAO:
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
73,652
Reaction score
11,583
Points
1,906
Lukman Sheriff

· 1j ·
Teruk LGE kena pukul oleh penyokongnya. Pembangkang patut boleh ambil approach untuk budget kali ni mereka be non partisan. Yang elok mereka terima dan yang tidak bantah. Bukan bantah semata2. Atau tak setuju sedikit bantah semua. This is an exceptional stand yang mereka ambil untuk covid bagi kepentingan rakyat malaysia.

Kalau ambil pendekatan ini walaupun ada penyokong yang tak setuju nampak ada pendirian. Kalau tidak teruk dikutuk pengikut mereka sebagai “pengecut”

Bajet kali ni memang tricky Sebab itu perlu diperjelaskan. Semua kena faham Kalau tak lulus mudaratnya amat teruk. Sangat sukar ekonomi nak pulih segera. Kita mahu ekonomi pulih sesegera yang mungkin. YDPA pun minta keutamaan diberikan kepada kepentingan rakyat. Yang gagalkannya jelas mengkhianati rakyat yang berada dalam keperitan. Sebab itu mereka ambil pendekatan berlainan. Compromise untuk rakyat.

Kompromi ini juga diminta bukan dari pembangkang sahaja. Ia termasuk PN dan BN. PN should make enough adjustment for the majority support.

Kalau lihat Fb LGE ada proposal2 yang munasabah. Ada yang sama dengan desakan DSN seperti moratorium. Ada konsesi yang dibuat lagi oleh FM yang benefit untuk rakyat. Highlightkan ini.

Cuma mungkin ada satu yang memang contentious yang dibangkitkan DAP dalam Fb nya.. Dana sekolah SJKC. Semua tahu pendirian minoriti satu sekolah untuk semua saya. Saya mahu SK diberi lebih insentif dari bukan SK. Ini patut polisi kita. Berapa peruntukan patut diberi boleh dibincang Tetapi duit ini tidak patut pergi ke sekolah persendirian. Apa rasional ini? Inilah yang diperjuangkan LGE untuk meraih sokongan. Paling malang diskusi ini semua dalam bahasa Cina. Posting sebegini semua berbentuk tidak inklusif untuk sesuatu kaum. Maka naratifnya nampak perkauman. Saya tahu pun Sebab ada button translation.

Cukuplah. Bukan kepada LGE atau DAP sahaja. Ini kepada kesemua mp2. Bajet ini amat penting untuk kami dan utamakanlah kepentingan kami dari yang lain.

1606528074282.png

1606528090056.png

1606528104583.png

1606528111937.png

1606528119090.png

1606528126348.png

1606528133429.png

1606528140838.png
 
Sponsored Post
Top
Log in Register