Belajar Melabur Saham di Bursa Malaysia

CG Sponsors




otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,516
Reaction score
62
Points
120
saya nak ingatkan, jangan belajar terlampau banyak. basic sahaja sudah cukup...
 
Sponsored Post

satriahitam

Active+ Member
Joined
Oct 15, 2008
Messages
4,503
Reaction score
59
Points
30
Selain DDNK Mainsaham Mahersaham SerikandiSAham Stallion (org kita)... korang leh carik link untuk webinar diaorg kat FB atau website diaorg... kalau kaum cina punya korang leh cuba Winning Stock (VI College) ataupun Stock Aid Pro.... cara dia pulak lain dari yg org kita...biasa la la guru lain caranya.... adr guru suka baca candlestick adr guru guna cara lain... bagi den semua pun ok jer selagi apa yg diajar tu x sesat.. hahaha... sepanjang minggu depan dari esok sampai khamis depan rasanya adr je webinar free diaorg... rasa2 bosan korang leh la join, dlm english yea... yg nie den lomah skit nak paham hahaha
 

Kassim Hensem

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
3,506
Reaction score
217
Points
43
Salam..

Soalan newbie.

Dengan saham ni x ada ke charting system yang sama mcm Forex punya MT4 tu?
Saya datang dari Forex so dah terbiasa dengan kaedah analisis pakai Fibonachi, Moving Average etc semua tu.. tiba2 buka RHB Trade Smart punya Advanced Charting blur terus tengok.
 

satriahitam

Active+ Member
Joined
Oct 15, 2008
Messages
4,503
Reaction score
59
Points
30
Yang ni siapa / nak cari dimana?
yg chinese punya den g dengar kat StockAid (dlm fb adr)... pun free basic tuk pengenalan jer...klau nak dengar sembang link kat bawah..



Do remember to download your worksheet before the webinar starts as we'll be going through valuable techniques and strategies.

https://drive.google.com/file/d/1Ir0SrNQ5V0Yp-stc08lS-dDOl9N4rhbi/view?usp=sharing

Mlm nie kul 7.30... 2 jam jer pengenalan, leh nengok kot2 adr idea baru kan...

satu lagi yg den g ialah VI College... dia punya seminar free minggu lepas den dah g... screener dia mmg power, adr lesen dari SGX (singapore xchange) lesen keras klau nak kuar screener... tapi screr dia mahal la jugak... company global adr kat mesia, singapore, china ngan negara mana ntah lagi...dia nie punya cara : pilih kaunter yg dia proposed (ikut budget kita) pastu baca analyst dia, kalau suka beli... x yah pikir pening2...

p/s : den suka invest, x minat sangat nak jadi trader, so tiap hari den follow transaction jerung kat mesia nie.. antara jerung yg den follow:

* EPF
* Urusharta Jamaah sdn bhd
* KWAP
* ASB
* Credit Suisse Grp AG (luar negara)
* Norges Bank ( luar negara)
* Aberdeen Asset (luar negara)
 

fazwan

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2011
Messages
264
Reaction score
7
Points
15
Salam, tuan puan saya baru start berkecimpun dalam dunia saham , mintak tunjuk ajar semua, sebelum tu nak tanya, berapa modal minimum nak trade stock yer, sy guna platform maybank, ari tu adalah depo skit dlm seratus, tapi tak boleh trade, dia kata mcm ni Exceeded net limit by 0.50, apa maksud dia tuan, maaf kalau soalan saya biasa jer. sy tak berapa paham
 

F4124L

Fun Poster
Joined
Sep 4, 2009
Messages
772
Reaction score
22
Points
15
Kaunter kajian saya untuk kuanter swing.
isnin 21/9/2020

Tempoh 5-10 hari atau 15 hari
Target 10 bit sahaja.

1. JAG - 0.195 = Target - 0.245
2. SEALINK - 0.170 = Target - 0.22
3. STRAITS - 0.170 = Target - 0.22
4. PRLEXUS-WA - = 0.110 Target - 0.16
5. GBGAQRS-WA - = 0.170 Target - 0.22

Bukan buy call ya! Just paper trade je. Andaikan saja 1kuanter modal 1k. Test power teknik swing menjadi ke tak. Sama Sama Kita tunggu menjadi ke tak ilmu

Tarikh akhir capai target pada 9/10/20
Tempoh 15hari bursa malaysia.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register