BTC USD 43,152.3 Gold USD 1,750.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bekas jurutera jaja diri di jalanan

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
du_08.1.jpg

RULE mempromosikan dirinya di 'pejabat' miliknya di satu persimpangan jalan raya di Adelaide.​

ADELAIDE, Australia - Seorang bapa, Clint Rule yang menjadi penganggur selama lapan bulan membuat sebuah 'pejabat' di sekitar bandar ini dengan tujuan untuk menawarkan dirinya bagi mendapatkan pekerjaan, lapor sebuah akhbar semalam.

Rule yang merupakan bekas jurutera mekanikal dan berumur 39 tahun berkata, dia menjadi mangsa krisis kewangan global apabila dia kehilangan pekerjaan dengan syarikat BOC Gases pada Januari lalu.

Dia terpaksa mencari kerja selepas mendapat cahaya mata pada Februari lalu manakala isterinya tidak dapat bekerja kerana masalah kesihatan.

"Saya perlu melakukan usaha mencari pekerjaan dengan menggunakan cara berbeza daripada biasa kerana saya hanya dipanggil untuk menghadiri satu temu duga daripada 300 permohonan yang dibuat," katanya.

Menurut Rule, dia membuat sebuah 'pejabatnya' itu yang mempunyai meja dan poster mempromosikan dirinya.

Dia memakai sut lengkap semasa menunggu panggilan telefon bakal majikan yang mahu menggunakan khidmatnya.

Namun, tawaran paling baru yang diterimanya ialah menyodok baja kuda.

"Saya berasa gembira kerana saya pemegang ijazah sarjana muda kejuruteraan mekanikal yang akan menyodok baja kuda," katanya. - Agensi
 
Sponsored Post

NEMO

CG Super Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,190
Reaction score
1,042
Points
1,101
adoi...ada degree with experience pun susah..
 

C_Kenek

Super Active Member
Joined
Feb 23, 2008
Messages
5,123
Reaction score
58
Points
70
amik je keje kat Malaysia bg gaji cam org sini. org Malaysia yg study luar negara taknak balik keje kat Malaysia.
 

eboss

CG Hardcore
Paid Membership
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,895
Points
591
anak buah aku kelulusan sama ngan mamat nie...sekarang abru dapat kerja kat CCM :D
 

Hanney

Active Member
Joined
Apr 10, 2008
Messages
2,394
Reaction score
9
Points
25
Do not LOOK for jobs.. CREATE jobs..:D
 

shasrie

Active Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
2,137
Reaction score
4
Points
30
Kelulusan tinggi..ada pegalaman..kalu bukak kompeni sendiri camana yer?
cuma masalah modal lah..
 

lampor_2003

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
11,056
Reaction score
141
Points
123
leney kurang ngn kelulusan aku jer..
hu3..
 

pja905

Fun Poster
Joined
Jul 1, 2009
Messages
469
Reaction score
1
Points
15
hmm...jnji ada kerja..sementara nak cari kerja yg lebih elok...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register