BTC USD 62,965.9 Gold USD 1,779.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help BBQ dan steamboat di rumah.

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,075
Reaction score
683
Points
126
Salam.

Den igt skali skala nak buat bbq kat dalam rumah ni.. mohon cadangan pan apa yg bagus dipasaran skang?

dah tgk kat shopee, semua yg den bukak mmg ada rating 1 star.. mmg den tak beli la..

bajet dlm rm150 kebawah.. yg sekali grill dan steam
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,549
Reaction score
2,910
Points
206
dulu ade la buat steamboat grill kat rumah
kalau abg buat, tempat grill tu letak aluminium foil, kalau tak nnt jenuh nak basuh

skrg buat aku buat hotpot je, mcm buat oden
tapi aku pakai portable stove n periuk biase
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,075
Reaction score
683
Points
126
dulu ade la buat steamboat grill kat rumah
kalau abg buat, tempat grill tu letak aluminium foil, kalau tak nnt jenuh nak basuh

skrg buat aku buat hotpot je, mcm buat oden
tapi aku pakai portable stove n periuk biase
aluminium foil mmg ada slalu...

tgh pening nak memilih barangnya ni..kot ada geng cg yg guna steamboat grill brand2 tertentu yg kualitinya terjamin..

bole la den follow.. brg elektrik ni bukan bole cikai2 sgt.. tak pasal terbakar plak rumah..
 

akecema

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,549
Reaction score
2,910
Points
206
aluminium foil mmg ada slalu...

tgh pening nak memilih barangnya ni..kot ada geng cg yg guna steamboat grill brand2 tertentu yg kualitinya terjamin..

bole la den follow.. brg elektrik ni bukan bole cikai2 sgt.. tak pasal terbakar plak rumah..

itu aku xberani sebenarnye pakai letrik
biasenye plug rumah ni yg kuat watt dekat dapur je
kalau pakai kat ruang tamu ke, takut overload, terutama kalau sambung sekali tv ke
 

mr.dede

Legendary Member
Joined
Dec 1, 2010
Messages
11,423
Reaction score
213
Points
123
bbq.jpg


2 hr lepas bakar2 blkg rumah...ayam perap pak mat western sodap brader
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,075
Reaction score
683
Points
126
itu aku xberani sebenarnye pakai letrik
biasenye plug rumah ni yg kuat watt dekat dapur je
kalau pakai kat ruang tamu ke, takut overload, terutama kalau sambung sekali tv ke
tuh la . ilmu tentang letrik kene tau gak sikit2.. jgn suka2 sambung brg elektronik guna extension..

yg penting guna brg berkuali dlu..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,788
Reaction score
21,810
Points
1,671
bbq.jpg


2 hr lepas bakar2 blkg rumah...ayam perap pak mat western sodap brader
Bakar2 ni jgn lupa serbuk lada babas kasi tabur. Terus jadi sedap
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,075
Reaction score
683
Points
126
last2 den order morgan ni.. dah torai, nampak cam ok.. rege rm196 kat shopee

tp karen mandi ni kalo wat selalu :ROFLMAO:

1500 -1800 Watt

1631771744317.png
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register