BTC USD 38,788.2 Gold USD 1,824.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bayi terbunuh

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,156
Reaction score
12,843
Points
2,376
BENTONG: Seorang bayi berusia setahun yang dipangku ibunya terbunuh selepas kereta Honda Accord yang dipandu bapanya terbabas ke kiri jalan dan melanggar jambatan kecil sebelum terhumban ke dalam longkang dalam satu kemalangan di Kilometer 65.1, Lebuhraya Karak, dekat sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 9.15 malam itu, Wan Nor Syifa Sorfina Wan Ghazali, disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di kepala selepas terhantuk pada papan pemuka kenderaan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Rosli Abdul Rahman berkata, mangsa yang dipangku ibunya, Ismawati Ismail, 38, bersama ahli keluarga yang lain dalam perjalanan pulang ke Kuala Lumpur dari Kuala Terengganu.

myMetro
 
Sponsored Post

moxmeng

Active+ Member
Joined
Jul 23, 2010
Messages
2,976
Reaction score
8
Points
25
kesianye bby 2
xdpt byangkan prasaan mak bpak diorg
 

Al-Hafiz

Active Member
Joined
Jan 23, 2010
Messages
1,805
Reaction score
34
Points
30
Last month kawan aku accident,
anak tercampak jugak macam berita TT ni, tapi alhamdulilllah selamat...maybe sbb budak dah besar dekat 3 tahun

tapi masuk ICU gak la 3 mggu

pendarahan dalam kepala

skrg nak bawak budak dalam kereta kena ada car seat

sorg anak satu carseat

satu carseat paling koman RM400

kalau 4 anak, RM1600, dah pulak nak sumbat dalam keta saga BLM, jadikla macam iklan milo fuze

***teringat zaman aku kecik2, adik beradik ramai sumbat dalam kerta tak payah car seat pun, alhamdulillah selamat jugak kami membesar

**pokoknya kena hati2 dan doa banyak2...carseat tu ikhtiar saja...

* bini aku dah nak bersalin, anak dah nak masuk 3, beli carseat saja untuk 3 anak dekat RM2000...belum barang lain lagi
 
Last edited:

mahir79

Active Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,762
Reaction score
112
Points
33
adehh insaf....pakai baby seat la lepas ni...adehh
 

lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
58
Points
70
Aku pon nak kene beli satu la..... Bahay kalo pangku kat depan...
 

mijie

Fun Poster
Joined
Jul 16, 2007
Messages
518
Reaction score
17
Points
15
Last month kawan aku accident,
anak tercampak jugak macam berita TT ni, tapi alhamdulilllah selamat...maybe sbb budak dah besar dekat 3 tahun

tapi masuk ICU gak la 3 mggu

pendarahan dalam kepala

skrg nak bawak budak dalam kereta kena ada car seat

sorg anak satu carseat

satu carseat paling koman RM400

kalau 4 anak, RM1600, dah pulak nak sumbat dalam keta saga BLM, jadikla macam iklan milo fuze

***teringat zaman aku kecik2, adik beradik ramai sumbat dalam kerta tak payah car seat pun, alhamdulillah selamat jugak kami membesar

**pokoknya kena hati2 dan doa banyak2...carseat tu ikhtiar saja...

* bini aku dah nak bersalin, anak dah nak masuk 3, beli carseat saja untuk 3 anak dekat RM2000...belum barang lain lagi

bro car seat dekat carefour ataupun tesco/jusco sekarang dah murah skit, ada yg harga rm170/200...kualiti pun ok
 

zunnur

Fun Poster
Joined
Sep 24, 2008
Messages
280
Reaction score
1
Points
15
Dulu masa anak saya masih baby lagi dalam 1 atau 2 tahun macam tu, saya pernah kena tegur dengan polis trafik masa road block. Polis tu tegur sebab saya pangku anak saya masa saya duduk sebelah suami yang memandu walaupun saya pakai tali pinggang keledar. Dia suruh saya duduk seat belakang sebab katanya saya sudah merbahayakan nyawa anak saya. Saya tak terfikir pun masa tu. Tapi bila dengar kemalangan yang membabitkan baby tercampak keluar dari kereta baru saya faham kenapa polis tu tegur dengan muka yang serius.
 

may4ver

Legendary Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
225
Points
128
saya dah pernah beli carseat, tp anak tak nak duk dalam tu...
apa nak buat yer
kena cari ikhtiar lain ni
 

the_jonet

Fun Poster
Joined
Nov 25, 2010
Messages
247
Reaction score
0
Points
10
anak kakak saya pun tak mahu duduk dalam baby seat tu..
tak tahu nak buat mcm mana..

ada kakak ipar kawan sy, org luar kawen dgn org malaysia, selagi x de baby seat tu, selagi tu dia tak mahu bwk anak dia naik kereta..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register