Bayar parking shopping complex guna Touch & Go ada xtra charge??

Recommended Brokers


champion_white

Active Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
1,312
Reaction score
0
Points
20
Salam..
sorry kalo astrok...
cuma nak info coz kdg2 kita tak prasan kalo bayar parking gna touch n go kt shpg cmplex cth alamnda, snway prmd & summit ada charge extra dlm 10% or lbh...

Aku tak paham kenapa dorg nk charge lebih..:mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,744
Reaction score
18
Points
65
memang sejak azali da ada caj nih klu guna T&G......
 

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,846
Reaction score
95
Points
120
Salam..
sorry kalo astrok...
cuma nak info coz kdg2 kita tak prasan kalo bayar parking gna touch n go kt shpg cmplex cth alamnda, snway prmd & summit ada charge extra dlm 10% or lbh...

Aku tak paham kenapa dorg nk charge lebih..:mad::mad::mad:
alamak,serius ke?jika harga parking rm6 so kena caj rm0.60? :eek:
 

champion_white

Active Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
1,312
Reaction score
0
Points
20
yup....aku bru je prasan coz sblm ni main touch sj...adeh relaku beratur lps ni...
 

boyz371

CG Top Poster Club
ForexMart Fans
Joined
Aug 24, 2010
Messages
28,562
Reaction score
279
Points
131
aku naik motor jek :">
 

TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,638
Reaction score
20,704
Points
1,661
Surcaj 10% parking Touch N' Go salah kerajaan dulu

KUALA LUMPUR: Penghapusan caj tambahan 10 peratus kad pembayaran elektronik Touch n’ Go di tempat letak kereta setakat ini tidak dapat dilaksanakan dengan kadar segera kerana ia masih tertakluk kepada kontrak yang dimeterai dengan syarikat berkenaan sebelum ini.


Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Chong Chieng Jen, berkata ia sesuatu yang diwarisi daripada kerajaan terdahulu dan sememangnya membebankan pengguna.

“Jadi sekarang kita nak hapuskannya dan batalkan, namun tertakluk kepada kewajipan kontrak. Lepas habis kontrak kita akan hapuskan secara berperingkat,” katanya dalam sesi soal jawab di persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Beliau menjawab soalan tambahan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong (BN-Ayer Hitam) mengenai perkara itu.

Menjawab soalan asal Wee mengenai langkah kerajaan untuk mengekang monopoli penggunaan Touch n’ Go, Chong berkata, pemantauan Suruhanjaya Persaingan Malaysia (MyCC) mendapati caj tambahan 10 peratus itu hanya dikenakan di tempat yang mempunyai perkhidmatan pembayaran Touch n’ Go dan tunai.


 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
31,576
Reaction score
1,269
Points
206
senang betul jadi gomen.
apa-apa salahkan kerajaan dulu.

mangkuk betul.
 

malrockstar

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2011
Messages
8,442
Reaction score
32
Points
70
sbb tu aku x nak pakai tng kat parking..ntah pape kene caj...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register