Bateri kereta jenama apa yang korang guna?

CG Sponsors




sayasuka

Legendary Member
Joined
Oct 17, 2011
Messages
12,964
Reaction score
100
Points
123
untuk bateri basah, aku puashati dengan brand GP.
 
Sponsored Post

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,856
Reaction score
466
Points
81
aku guna brand YUASA
 

jutawanzaman

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,227
Reaction score
51
Points
30
aku pakai VARTA din100...harga tak mahal pun...try la search...hehe
 

arul57

Super Active Member
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,165
Reaction score
71
Points
80
Dgr kata bateri panasonic pun OK, siap ada warranty lagi..
Bateri berteknologi baru...
 

asral

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2015
Messages
588
Reaction score
180
Points
23
Mana yang dah penah pakai bateri basah 3-4 tahun up kat sini
 

asral

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2015
Messages
588
Reaction score
180
Points
23
aku baru beli battery basah century hybrid ns40zl (kedai ni je buka hari ni) harga asal rm180 tolak bateri lama rm160, bacaan enjin off 12.52, bila start enjin bacaan 14.48, buka aircond nombor 1, radio, lampu depan, lampu atas kepala 14.38, matikan enjin off semula 12.66
 

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
Mana yang dah penah pakai bateri basah 3-4 tahun up kat sini
saya..ok je..

takyah pening2 sgt. pakai cap ayam je. satu lagi bateri kering simpan dalam kete buat backup. kot2 bateri kong ke, terlupa tutup lampu ke, alternator kong ke, ada spare satu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register