Barangan Original Di Pasar Malam

CG Sponsors




Sponsored Post

-Johan-

Super Active Member
Joined
Mar 16, 2009
Messages
6,838
Reaction score
116
Points
73
klu nak dapat yg ori betul2 sama cam kt butik mmg susah la.. ada pun segelintir je.
 

ANAZUHUD

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
21,157
Reaction score
96
Points
125
nie aku bagi link senarai kilang2 yang dapat licence buat barang nike and lain-lain so kalo dekat malaysia pun barang yang lebihan export boleh dapat yang dekat negara-negara luar pun juge boleh dapat..pasal ada orang kita yang sanggup g vietnam, indonesia, thailand, china untuk kutip2 barang2 overrun nih pasal kilang akan lepas kan memang murah giler tapi qty memang x bleh amik sikit2 tapi syarat utama tuk maik barang overrun barang tue dah abis di export dan yang lebihan tue kilang memang akan lupuskan sama ada bakar atau jual:D
nike
http://www.itglwf.org/lang/en/documents/Nikefactory_disclosure_list2011.pdf

timber
http://responsibility.timberland.com/wp-content/uploads/2011/05/Q1-2008-Factory.pdf

levis
http://www.levistrauss.com/sites/de...nt/2010/4/lsco-factory-list-december-2010.pdf

so kerja2 tuk mendapat surplus stock nie atau overrun akan menjadi lebih mudah kalo kenal oarang dalam:)
 
Last edited:

Drake

Fun Poster
Joined
Dec 2, 2009
Messages
360
Reaction score
2
Points
15
sape2 yg ade keje situ.. (kilang kat msia le).. or sedare mare ke.. kawan2 ke.. x de staff purchase ke?.. hehe. sje nak tau..
 

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
uptown bayak copy ori sebijik made in china grade AAA kan..tapi kat danaukota mahal bangat jual rm60 aku beli kat Wakaf che yeh pun baru rm35 modal dalam rm20 aku dah tanya broker kat china
 

ANAZUHUD

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
21,157
Reaction score
96
Points
125
uptown bayak copy ori sebijik made in china grade AAA kan..tapi kat danaukota mahal bangat jual rm60 aku beli kat Wakaf che yeh pun baru rm35 modal dalam rm20 aku dah tanya broker kat china
yup kat uptown memang tak dinafikan, kat tempat aku pun sama hampir 80% peniaga jual barang copy lg satu barang copy senang dapat supplier bersepah2 kalo barang ori memang susah sikit nak dapat dan hanya segelintir sahaja peniaga kategori cerdik yang akan dapat stock ori overrun dan suka main barang ori:D
 

armmar

Active Member
Joined
Jun 2, 2011
Messages
1,143
Reaction score
0
Points
20
adoi aku xpandai nk tgk ori kalu x kalau mcm quicksilver bagai.. dia kata ori.. kat danau kota
 

ANAZUHUD

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Oct 11, 2008
Messages
21,157
Reaction score
96
Points
125
adoi aku xpandai nk tgk ori kalu x kalau mcm quicksilver bagai.. dia kata ori.. kat danau kota
ape yang dia jual brang quicksilver bro?
 

babyblacky

CG Top Poster Club
Joined
Feb 24, 2011
Messages
20,133
Reaction score
211
Points
123
X ori..setahu aku ader gred2 dier... Xpernah laks cakap ori..
 

yoepitm

Active Member
Joined
Jun 2, 2008
Messages
1,175
Reaction score
1
Points
25
erk..xtau ada kaitan ke tidak..tp citer je la
ni contoh perbualan member aku(ali bukan nama sbnr) dgn penjual barang 'ori' di pasar downtown sekitar kl yg menimbulkan sedikit petengkaran hehhe

penjual: bang.. mari tgk jersey original..bang ni harga XXX murah
Ali : dik( ala2 manja)..kalau abg nak beli barang ori baik abg pi shopping complex je..takyahlah abg penat2 dtg sini..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register