BTC USD 37,812.3 Gold USD 1,776.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Banyak Bertanya @ Buat-Buat Paham?

achok

Legendary Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
14,735
Reaction score
299
Points
141
korang mesti biasa dengar ayat camni kan...,
"kalau tak tau, tanya ye."

macam mana pulak dgn ni..
"bo.doh sgt ke dia/ko ni, asik bertanya je dari tadi?"

bagaimana pulak kalau ayat ni daripada org yang sama?
dan untuk menambah perisa perbincangan, org tu adalah boss/ketua anda? :D


sebenarnya aku pernah alami situasi camni masa aku mula2 kerja 6-7 tahun yg lepas...
cam biasa la, persekitaran baru, benda baru, kerja baru...byk benda nak tanya... disebabkan job tu org lain tak berapa arif, aku lebih refer kpd boss aku. lebih2 lagi yg melibatkan decision making.

time tu la aku serba salah.... nak tanya salah, tak tanya pon takut salah ~X(


apa2 pon aku ada inisiatif sendiri sblm bertanya kat boss/ketua
-cari sendiri
-tanya kat staf lain/jabatan lain
-bukak/carik rujukan/etc...

benda senang, jadi berat.... :((

----------------------------------------------------------------

macam mana pulak korang, pernah jumpa org mcm ni?
atau pon korang pon mcm 'boss' aku tu? :)):eek:
 
Sponsored Post

kapak

Legendary Member
Joined
May 30, 2008
Messages
19,627
Reaction score
265
Points
131
setakat ni aku tanya sesiapa xde lagi jawapan macam yg kedua tu:))
 

iluminati destroyer

Fun Poster
Joined
Jul 29, 2009
Messages
535
Reaction score
3
Points
15
aku paling tak suka kalau time nak habis org tu tanya soalan byk gila,time org nak rehat lak tu,masa awal2 taknak tanya lak,hihihi
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
ak rase TT,jawapan no 2 tu lau ade orang jawab camtu pun ,die akan kate dalam hati je ...

tp ak tatau la ade gak boss yg macam tu ... :D :D
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 15, 2009
Messages
27,508
Reaction score
117
Points
128
aku tanya, pastu aku mendengar dengan tekun,
pastu faham kan sambil imagine,
pastu cerita kat dia balik apa yang aku faham.

as a result,
" ruth (bukan nama pangillan) !! u learn so fast.. i like u!"
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,621
Reaction score
163
Points
83
Aku tak tau, aku belasah buat je dulu..

Bos, I dah buat ni..amacam, ok tak? aku tanya dia ini je..
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
aku bertanya utk memahamkan keadaan dan masalah..

selagi aku x paham selagi tu aku tanya, tanya, dan tanya..

selalunya kalo nak paham cepat, kena experience sndiri..

learn through mistakes..

paling penting, dalam proses pemahaman, muka kena tebal.
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
deleted..............
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register