BTC USD 51,715.9 Gold USD 1,782.04
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bantu Rawat Serangan Jantung: KKM Cadang Bangunan Tertentu Diwajibkan Sedia AED - KJ

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,199
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,199
Reaction score
16,634
Points
2,376
FB_IMG_1634401896916.jpg

📌 Bantu rawat serangan jantung: KKM cadang supaya diwajibkan bangunan tertentu sedia automated external defibrillator (AED) - Khairy

📌 Saya akan bincang dengan pihak berkuasa berkaitan, kerajaan negeri berhubung cadangan wajibkan AED di bangunan tertentu - Khairy
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,199
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,199
Reaction score
16,634
Points
2,376
SERANGAN JANTUNG | Kerajaan Cadang Wajibkan Peranti Aed Di Setiap Bangunan

Kerajaan bercadang untuk mewajibkan setiap bangunan dalam negara untuk menyediakan peranti Defib-Rilator Luaran Automatik (AED).

Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berkata, ia adalah salah satu Agenda Nsional Malaysia Sihat (ANMS) untuk membantu menurunkan kadar kes serangan jantung.

 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,899
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,899
Reaction score
3,020
Points
206
Aed untuk cardiac arrest
Aed mmg akan tinggikan chances untuk mangsa survive
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Messages
325,199
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
325,199
Reaction score
16,634
Points
2,376
Aed untuk cardiac arrest
Aed mmg akan tinggikan chances untuk mangsa survive

Cardiact arrest tanda tanda macam serangan jantung
Jadi AED ni amat membantu
 

amsyarfazrullah

Fun Poster
Messages
364
Joined
Nov 21, 2016
Messages
364
Reaction score
54
Points
20
Betol ni. Teringat dulu kawan main badminton dapat serangan jantung meninggal atas riba kawan masa otw ke hospital. Badan sihat kurus takde sakit apa mati mengejut. Trauma semua orang. Berbulan bulan tak main badminton lepas tu.
 

logammaut

Legendary Member
Messages
11,155
Joined
Dec 12, 2009
Messages
11,155
Reaction score
1,246
Points
201
Setuju. Tapi kena train org awam cara guna AED. Kalau tak nanti jadi display je.
 

amsyarfazrullah

Fun Poster
Messages
364
Joined
Nov 21, 2016
Messages
364
Reaction score
54
Points
20
Orang rumah pun kita kena ajar cara nak kenal serangan jantung dan cara cpr. Ada kes kawan abang ipar tu, sakit dada, bini ingatkan gastric, bagi gaviscon. Lepas tu muntah pengsan. Bini panik nak kena panggil jiran dah bazir masa. Jiran pun kadang2 blur jugak. Telefon sedara mara duduk jauh pulak. Ambulan dtg dah meninggal. Arwah umur 40an. Ni dalam 3-4 tahun lepas. Jangan main main dengan sakit dada. Yang penting paling kurang kena tahu cpr, tahu nak call ambulan sendiri.
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,899
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,899
Reaction score
3,020
Points
206
Orang rumah pun kita kena ajar cara nak kenal serangan jantung dan cara cpr. Ada kes kawan abang ipar tu, sakit dada, bini ingatkan gastric, bagi gaviscon. Lepas tu muntah pengsan. Bini panik nak kena panggil jiran dah bazir masa. Jiran pun kadang2 blur jugak. Telefon sedara mara duduk jauh pulak. Ambulan dtg dah meninggal. Arwah umur 40an. Ni dalam 3-4 tahun lepas. Jangan main main dengan sakit dada. Yang penting paling kurang kena tahu cpr, tahu nak call ambulan sendiri.
Cpr penat sebenarnya
Kene tekan cepat dan kuat
Aku penat cpr seminit
Pancit bai
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register