Bantahan terhadap ASTRO: Kami mahu banyak channel Arab

CG Sponsors




encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
:D...aku rase idea ni kalau start kat CG pun okey...

aku rase astro ni ada agenda lah...channel dari US, India, China bukan main banyak...tapi Arab ada 1-2 jer...ke aku tak perasan?
Kalau Cina Malaysia ni suka tengok rancangan dari negara China, India Malaysia suka tengok rancangan dari negara India, apa salah kalau Melayu Islam nak tengok rancangan dari Timur Tengah banyak-banyak...boleh la belajar bahasa Arab...

Amacam? :)paid
 
Sponsored Post

Niyang

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2009
Messages
41,207
Reaction score
1,114
Points
201
Tp ade ker org kita nk tgk channel arab nih, kalau ade pun segelintir jer...huhuh, rase rugi lak kalau Astro langgan kt sana, citer pak arab pun bosan jer, harap wanita2 dier jer yg cun dan seksi (mengalahkan org puteh)..huhu.
 

adela1183

Active+ Member
Joined
Apr 14, 2006
Messages
2,723
Reaction score
32
Points
30
betul tu..mintak dengan ananda banyak sikit channel arab yang islamic, jangan yang gelek2 tu..lain jadinya bukan belajar bahasa, belajar gelek..
ini sudah diskiriminasi, penduduk malaysia banyak orang melayu dan islam tapi banyak rancangan dari barat..
 

wak lan

Active Member
Joined
Jan 5, 2009
Messages
1,541
Reaction score
36
Points
30
nak bagi chanel yg minah arab je lah.. hahaha..
( sorry kalau lari topik)
 

irsaffy

CG Top Poster Club
Joined
May 13, 2007
Messages
42,957
Reaction score
268
Points
131
org melayu bukan ke suka tgk crita indon..
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
Salam....astro memang terok...asyik citer ulang2 jer...sakit kepala tgk da
 

qhalid

Active Member
Joined
Aug 31, 2008
Messages
1,951
Reaction score
8
Points
25
betul tu..mintak dengan ananda banyak sikit channel arab yang islamic, jangan yang gelek2 tu..lain jadinya bukan belajar bahasa, belajar gelek..
ini sudah diskiriminasi, penduduk malaysia banyak orang melayu dan islam tapi banyak rancangan dari barat..
aku tak rasa astro akan perbanyakan rancangan islamic nih .. nak ditambah rancangan hiburan ada la ...
 

jebat mesranet

Freshie
Joined
Sep 22, 2007
Messages
19
Reaction score
1
Points
8
Diorang ada indicator untuk mengukur sejauh mana sambutan peminat terhadap sesuatu rancangan. Kalau kurang, maka kurang la rancangan tu ke udara. Sebab tu cerita Nur kasih siap ada ulangan selepas episode berakhir kerana sambutan peminat amat-amat mengalakkan. Mungkin rancangan arab kurang sambutan di Malaysia, sebab tu astro tidak terfikir untuk menambah banyakkan rancangannya.
 

encikz

Active Member
Joined
Oct 28, 2008
Messages
1,771
Reaction score
219
Points
33
aku rase kalau rancangan arab berbentuk hiburan nasyid, pendidikan, ilmiah, berita ramai jugak peminatnya...lepasan timur tengah kat malaysia ni ramai jugak...tak termasuk lepasan agama di IPT tempatan etc...

tp government mesti tak suka org celik agama...erk..
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,183
Reaction score
1,041
Points
1,101
aku layan ART pun pasal ada awek gelek...haha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register