Banglo Mahkota Hills, Semenyih,Lenggeng

Recommended Brokers


sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,187
Reaction score
112
Points
73
ok je. aku duduk kg sg jai. area mahkota hill tu jugak. hari2 ulang alik sg jai - puchong.
jiran depan rumah pun ulang alik ke PJ
kawan duduk mahkota hill tu ulang alik ke UIA gombak.

kawasan sunyi sikit mcm kt kampung. tp selesa nyaman
dah mula ramai orang beli rumah kt sini. sikit2 pindah
rumah luas dan ada laman tepi. ada clubhouse. jalan luas

tahun depan akan buat sekolah rendah, sekolah menengah dgn masjid. tapak dah tolak. signboard pun dah naik.

akan ada lg fasa akan naik. tapi harga bukan mcm sekarang la. kurang2 pun 700k ke atas hehe
Nk tanya clubhouse tu bukak ke.hr2 keluar rumah pukul brapa..ikut jln mana ok..naik moto ke kete.jauh btol ulang alik keje Uia gombak huhu

Tu la ada tgk um land tgh nk buat rumah baru harga agak keras jgk huhu..

Yg skolah nk buat tu kt area mana?
 
Sponsored Post

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,037
Reaction score
1,511
Points
596
Tu la sy pun ada jgk jln2 kt situ...mmg kbanyakan rumah banglo cantik2 lagi...harga paling mur pun dlm 320k tp jauh ke dlm lg,tiang eletrik pun bru nk pacak..

Cumenye bile sy tgk radius 50km ke kl ni kbanyakan teres yg harga pun lbih kurang mcm tu jgk mcm klang,banting,bkt beruntung,rawang,puncak alam..etc.baik mahkota hills ni sebab banglo sebuah2 siap ada tanah lebih lg.

Cumenye kt sini nk g keje elak jem kene lalu tol la hr2,nk lalu jln bwh lalu semenyih bnyk trafic light.masjid xde lg kt dlm tu cume tapak je la ada,kedai2 runcit mcm x nmpak plak kt dlm,so nk bli brg2 mmg kene keluar la.kedai mkn pun xde rsenye,kot mlm2 lapar nk cri mkn mmg susah la,mamak ada pun dkt luar jgk..

Kire tpt ni mcm bru nk up la.tp yg ok ada klinik kesihatan x jauh la.
kene beli banyak frozen food la sat malam lapar jenuh
 

mdfahmi69

Fun Poster
Joined
Apr 9, 2013
Messages
592
Reaction score
25
Points
20
agk jauh kedalam.skrg dah ade access eco majestic trus ke lekas
hrga umh dgn tnh agak baloi,byk recritionl park kat area smnyih,kdai mkn best,mall besar nk bukak kat area kesuma
 

iswaraburuk

Legendary Member
Joined
Sep 11, 2009
Messages
10,528
Reaction score
72
Points
120
kawasan ini akan naik..sbb byk dev dah invest di kawasan tersebut termasuk UMLand.
ada township baru akan naik di kawasan tu nnti.
 

iswaraburuk

Legendary Member
Joined
Sep 11, 2009
Messages
10,528
Reaction score
72
Points
120
agk jauh kedalam.skrg dah ade access eco majestic trus ke lekas
hrga umh dgn tnh agak baloi,byk recritionl park kat area smnyih,kdai mkn best,mall besar nk bukak kat area kesuma
betul tu bos...
boleh masuk ke eco tanpa tempuh pekan semenyih utk ke lekas...
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,187
Reaction score
112
Points
73
kawasan ini akan naik..sbb byk dev dah invest di kawasan tersebut termasuk UMLand.
ada township baru akan naik di kawasan tu nnti.
tu la sebab harga dan tanah dgn harga below 400k tu mcm berbaloi..rumah banglo kot..berbanding dgn rumah teres kebanyakan pun xde luas mana tp harga xnak kalah..

cuma buat masa skrg kwsn tu mmg btol2 baru nak naik

betul tu bos...
boleh masuk ke eco tanpa tempuh pekan semenyih utk ke lekas...
tu la hrtu masa dtg ikut pekan semenyih tu...fuh banyak tol traffic light,pastu balik sy ikut tol eco tu..dr tol eco tu sampai ke selayang cume amik masa 50min.tp masa tu hari ahad la xde jem hehe
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,187
Reaction score
112
Points
73
agk jauh kedalam.skrg dah ade access eco majestic trus ke lekas
hrga umh dgn tnh agak baloi,byk recritionl park kat area smnyih,kdai mkn best,mall besar nk bukak kat area kesuma
kedai mkn atau kedai runcit tu x sure kt dlm tu ada...kene keluar g beranang baru ada..mmg kene keluar dr MH tu baru jumpe smua2 ni..
 

oso050

Fun Poster
Joined
Feb 25, 2018
Messages
864
Reaction score
55
Points
20
ye klu nk landed ada tanah mmg kira murah..tapi kawasan agak sunyi dan ke dalam skit..mahkota hills (bandar akademia) ni dah lama dah, skang je pemaju baru naikkan balik dan tukar nama..

n ada jalan baru..tu yg naik..kalau ikut jalan lama..faham2 la....

sapa yg minat..bole la beli..cek jgk loan bank mcm.na...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register