Bajet Untuk Kawin...Tolong Listkan Sume Belanja??

CG Sponsors




NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,179
Reaction score
1,041
Points
1,101
Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 300

Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm300


JUMLAH


RM 26, 480



lagi2....apa lagi..
~X(~X(

sape dah kawin byk kali tu..sila la anta quotation..senang yg bujang ni nak kumpul duit




Kat sini ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal. Hah... korang bacalah:-

Sebab:-

1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jambu dalam family
4. Anak pompan kerja high post
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Anak pompan yang tastenya... berkajang-kajang kalau disenaraikan
7. Kakak belum kahwin; jadi kena kasi double untuk belanja kakaknya sekaligus
8. Anak pompan yang rasa dirinya... lengkap segala-gala
9. Bapak pompan towkay kayu balak; mak pulak bekas eksekutif
10. Anak pompan tu pun jenis ek... semacam jer

Selalunya jawapan yang diberi oleh pihak lelaki kalau hantaran melampau sangat (ni dorang bebual antara family lelaki je):-

1. "Eh! Nak meniaga anak ke pe?" Kadang tu mak bapak ok jer sianak lak lebih-lebih
2. "Kalau pandai masak ke jahit ke; satu hal jugak. Ni asik pandai mekap je."
3. "Camni bilang dorang simpan anak tu dalam store buat perhiasan."
4. "Kalau lawa macam Karishma Kapoor tu takpe jugak. Ni idung pesek macam kena lengnyek je."
5. "Apa dorang ingat kita sedara Bill Gates ke?"
6. "Lupakan sudah budak pompan tu. Nanti mak carik kan yang lebih power dari Catherine Zeta-Jones eh?"

Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-

1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je. Member tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlis semua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita ada staff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin- kahwin."

Kalau kena pulak family lelaki yang loaded makan tak abis punya; jawapannya :-

1. "Okay setuju. Kita up lagi RM10,000. Nothing much ler."
2. "Ehh sikit nah! Camni tak nak lah. Tak sama standard dengan kita punya expectation ler."
3. "Ni hantaran kira Rupiah ke Sing dollars? Kita cuma simpan American dollars je."
4. "Kita tak kasi pakai cash ler. Korang pilih nak AMEX ke; Diners ke; boleh kata semua credit card kita ada lah."
5. "Sebagai hadiah upacara masuk minang ni; kita ada siapkan kereta Lambhorgini. Tu anak bujang kita tengah parking kat bawah tu."
6. "Ni korang mintak hantaran ke; mintak duit nak belikan dia baju tidur.Murah nah?"
 
Last edited:
Sponsored Post

EiRa

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Oct 27, 2007
Messages
15,057
Reaction score
0
Points
110
up lagi 20 ribu ke atas...hehe
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,580
Reaction score
134
Points
133
adeh...15k....fuh!!!
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,179
Reaction score
1,041
Points
1,101
ilek ayamod...tu tgh buat kira2 ni...mana yg boleh kita cantas kos..kita cantas laa...kena tanya otai2 terutama yg kawin byk..:))
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
aku ada RM100 je ni.. yg lain bg post dated chk je leh ka?
 

aaril

Fun Poster
Joined
May 2, 2008
Messages
829
Reaction score
6
Points
15
rase2 dah ngam lah tu..ok kot dgn harga rm15k

nemo nak kawin ker???
 

MOD jr.

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 29, 2008
Messages
23,580
Reaction score
134
Points
133
ilek ayamod...tu tgh buat kira2 ni...mana yg boleh kita cantas kos..kita cantas laa...kena tanya otai2 terutama yg kawin byk..:))
:))telan air liur aku 15k :D misi mencari bini kije gomen bermula :D :D
 

BizClub

Super Active Member
Joined
Dec 26, 2005
Messages
7,034
Reaction score
157
Points
78
jeng..jeng..jeng...apakah NEMO akan menamatkan zaman bujangnya???

tunggu episod seterusnya dr NEMO...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register