• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Bajet 2000 untuk dekstop PC. (Editing,game biasa2 je)

Recommended Brokers


Latest Threads

plus$

Active+ Member
Joined
Dec 15, 2010
Messages
3,127
Reaction score
42
Points
48
Macam dalam tajuk, boleh bagi suggestion x.? :">
 
Sponsored Post

Simon Goh

Active Member
Joined
Jun 8, 2015
Messages
1,980
Reaction score
27
Points
0
Location
Penang
Yang saya tau desktop untuk harga itu setakat boleh main game tahun 2003-2009 termasuk DOTA, kalau setakat nak masuk games seperti skyrim, sleeping dog grafik cuba bagi Low. Susahlah nak dapat sebiji kereta perodua kancil 660cc nak pecut macam kuasa roket NASA.
 

wcronix89

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2013
Messages
270
Reaction score
1
Points
0
kedai jayacom low yat

Core i3 6100 1151 3.70/3.80 2 3MB RM500
H110 M-K DSUB+DVI 2 1 1151 RM271
GTX 750 OC STORMX DDR5 2GB 128 RM450 (Cari 2nd hand lagi murah)
Ram D3 1333Mhz /1600Mhz 8GB RM269 (Cari 2nd hand lagi murah)
psu Cooler Master Elite Series 500W RM195
hdd 500GB WD Blue RM199
casing any RM100

saje je ni. ade barang boleh cari 2nd hand. jimat banyak mcm ram or gpu. so boleh buat topap kt hdd ke.
 

Abang Bello

Fun Poster
Joined
Sep 19, 2015
Messages
383
Reaction score
16
Points
23
kedai jayacom low yat

Core i3 6100 1151 3.70/3.80 2 3MB RM500
H110 M-K DSUB+DVI 2 1 1151 RM271
GTX 750 OC STORMX DDR5 2GB 128 RM450 (Cari 2nd hand lagi murah)
Ram D3 1333Mhz /1600Mhz 8GB RM269 (Cari 2nd hand lagi murah)
psu Cooler Master Elite Series 500W RM195
hdd 500GB WD Blue RM199
casing any RM100

saje je ni. ade barang boleh cari 2nd hand. jimat banyak mcm ram or gpu. so boleh buat topap kt hdd ke.
Rasanya ram ambik DDR4 terus sebab dah murah. Boleh ambik DDR4 yg value ram punya dah cukup, alang2 kan. Nanti ada duit lebih boleh upgrade. Kalau tak keberakatan, simpan sikit modal boleh ambik kabylake punya proc dgn mobo. ok Latest tu alang2
:-?:-?
 

wcronix89

Fun Poster
Joined
Feb 7, 2013
Messages
270
Reaction score
1
Points
0
boleh je. sbb tgk pricelist price ddr3 dgn ddr4 same. cume x sure mobo ni ddr3 ke ddr4 sbb dlm pricelist ni x cakap yg same. so just assume ddr3. hehe
 

matztbd

Junior Member
Joined
Nov 7, 2016
Messages
96
Reaction score
14
Points
0
RAM DDR3 dah lagi mahal.

Bajet kurang, aku lagi prefer AMD. FX 6350 equivalent price dengan i3 6100
Boleh refer benchmark dekat sini https://www.cpubenchmark.net

Mobo, HDD, PSU dll kau beli baru.

Tapi, GPU kau cari secondhand dekat Lelong.my. Cari GPU High End 5-6 tahun lepas punya. Harga dalam RM300
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,007
Reaction score
367
Points
83
engko dah buat pc baru x tt?
aku pun dlm perancangan

comfirm
intel i3 kabylake
ram ddr4

tgh usha mainboard yg sesuai
 

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,007
Reaction score
367
Points
83
pc masa tahun 2006

 
Last edited:

Deanna

Junior Member
Joined
Feb 19, 2019
Messages
59
Reaction score
5
Points
0
At the current moment I can recommend to go for something Ryzen based with integrated GPU for example. What will you say ? It's a lot more cheaper than Intel one and have many options and other things here. For selling old parts and keep some like case, PSU you can add like $300 and have nice modern PC.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register