BTC USD 60,054.2 Gold USD 2,411.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bahaya!!! Siapa Kata melayu x makan ****....

may4ver

Legendary Member
gem
Messages
13,700
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
226
Points
128
Assalamualaikum semua,

bab cite fasal makan daging **** ni aku pun
nak cite sikit la. kawan aku sendiri yg cite
pengalaman dia ni.tiap2 mlm lepas habis keje
dia selalu lepas kat kawasan gerai makan.

Dia ngan bf dia la suka sangat makan mee kari.
tokey nya cina pekerja nya indon.
dia pun tak kesah le. satu mlm dia blk keje lambat,
nak makan punya fasal pegi la jgk kat kedai tu.
nasib baik le tokey tu reserved utk dia ngan bf nya tu.
sambil makan tokey tu pun mencuci periuk belanga nya.

nak jadi kan cite dia lak nak cari air basuh tangan.
Nampak le tulang yg keluar dr periuk nya dia
pun tanya."Eh pakai tulang ke masak kari,
u kan tak makan daging.
" ooo
ini bukan lembu ini pork maa baru sedap sikit
masak kari, tak taruk tak sedap maa."

uweeek dia pun muntah keluar semua isi perut.
Kata kawan aku rasanya nak minum air tanah jek nak
samak peruk dia. Nak wat mcm mn selama ni dah
bergelen dia makan kari tu dah masuk dlm perut
dia dah jd darah daging. pendek cite nya lepas
tu dia sebar kan hal yg jd kat dia kat semua
org yg dia kenal.lepas tu cina tu bungkus tak
tau
pindah mn gerainya.

Moralnya: Jgn makan kat kedai cina walaupun staff nya
indon atau pun ada logo halal.
Cina ni semuanya nak menjahanam kan kita.




Berdasarkan pengalaman saya dalam industri memproses makanan,
boleh dikatakan semua product dari
oversea yg bertanda halal sebenarnya tidak halal.

Bagi mereka haram itu pork iaitu daging **** manakala
pork product yg lain seperti lard (minyak ****),
pork fat(lemak ****), ham(ini asal nama hamburger)
dan bacon (hirisan nipis daging **** yg biasa serve during
breakfast), pork instestine(perut ****) dll tidak apa
bagi Muslim.

Saya pernah bekerja di Shangri-laHotelKL, di situ
terdapat satu BUTCHER Dept.....
1. Semua jenis sausage menggunakan pork casing. Pork
casing adalah saluran usus yg digunakan sebagai kulit sausage.

Semua ingredients untuk sausage diblend bersama
pork fat untuk membuat sausage itu firm dan tak mudah
break. Jadi kalau sausage itu Chicken or beef still
contain pork.

2. Pork fat juga digunakan dalam proses membuat turkey
roll,chicken roll, meatloft, pastrami dan salami.
Benda ni semua boleh didapati di supermarket dan
digunakan secara meluas
sebagai toping PIZZA.

3. Bagi sesiapa yg suka makan buffet.. cold cuts yg
disusun lawa-lawa pada buffet table seperti
Terrine dan Pate pun ada lemak ****.


Menyentuh sedikit aktiviti kaum Cina , saya ada satu kisah yang
menarik untuk diceritakan.

Salah seorang kawan telah menceritakan kepada saya ini,
Bapanya adalah seorang pekerja TNB bahagian
pembaik
pulih bekalan elektrik.

Pada satu hari bapanya bertugas membetulkan bekalan elektirk di
kawasan Jenjarum Banting.
Semasa pekerja-pekerja lain sedang melakukan kerja-kerja
pembaikan pulih bekalan, beliau telah merayau-rayau di
kawasan sekitar.

Setiap pekerja pembaiki pulih bekalan TNB mempunyai
kebenaran memasuki kawasan yang
melibatkan penggunaan elektrik,
jadi secara tidak sengaja beliau telah memasuki sebuah
kilang memproses makanan,dilihatnya daging-daging
ayam berlongok-longok.
Kemudian daging-daging **** berlongok-longok disebelahan..
Rupa-rupanya kilang tersebut membuat burger dan daging- daging
ayam dan **** tersebut dicampur dan digaul bersama
kemudian dijadikan burger..

Beliau
telah bertanya kepada tokeh tersebut mengapa
dicampurkan daging **** dengan daging ayam!
Tokeh tersebut berkata kalau tak campur burger
yang hendak dibuat susah untuk melekat dan dibentuk.
Dengan mencampurkan daging ayam dan **** burger mudah
dibentuk. Katanya lagi, burger ini tidak dijual terus
kepada orang Melayu. Tapi jika mana-mana supplier yang
tak cukup stok akan ambil burger daripada kilang tersebut.

Lu ingat itu supplier cukup ka u ntuk supply satu
Malaysia (Tak tahu supplier mana yang ambil dari dia).
Tokeh tersebut siap kata "SIAPA KATA MELAYU TAK MAKAN ****",
menyirap darah bapanya

Balik tu dia buat aduan di JAIS. Bila JAIS buat
serbuan tak ada apa-apa yang jumpa,kilang tersebut pun takde.
Mungkin dah pindah bila menyedari
ada orang melayu dah tahu aktiviti beliau.

P/S: Siapa yang suka makan burger tu berhati-hatilah
mungkin ada yang bercampur dengan daging ****.


Patut lah bila kes JE timbul rupanya berjuta-juta ****
ada kat Malaysia .
Purata satu hari **** dikeluarkan dari ladang ternakan
beratus ribu.
Yang peliknya takan beratus ribu **** ini dilantak oleh
orang Cina saja.
Mungkin sebahagian darinya dibuat bahan makanan yang
lain, lepas tu bagi orang Melayu makan.
Yang peliknya lagi kebanyakan yang jual burger tu
orang Melayu.
 
Sponsored Post

sebab kita sendiri tak majukan industri2 macam ini untuk keperluan masyarakat islam itu sendiri...
kita terlalu mempercayai kaum lain akan respek kita...
sampai sekarang aku masih tak berani makan kat kedai non-muslim yg dah ada tanda halal ni...
pemahaman derang tak cukup dalam atau sengala mempermainkan pemahaman... yg penting bagi derang adalah memperluaskan market...
 
kalau sesapa yg stay @ dtg ke Kuantan, make sure jgn pegi makan kat Restoran Alif @ cawangan2nya especially h.q dia sebelah Berjaya Megamall tu. Sebabnya tukang masak dia agama hindu duduk di A13-1B(tkt 1), Lorong Tun Ismail 6 sebelah restoran D'Mall, tokey baru nama Banu pun hindu bininya aku tak tahula nama pe tapi korang bole perasan satu perempuan pertengahan umur selalu ada calit merah tengah dahi. asal restoran ni khalifullah punya tapi dia sendiri ckp depan aku yg dia dah takde apa2 dgn restoran ni sbb dah jual pada mamat Banu tu. average pekerja impot pun aku suspek hindu cuma nama restoran je muslim. so be careful bro
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register