BTC USD 26,570.8 Gold USD 1,925.42
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Bahaya obesity!!!kuruskan badan dengan cara yg sihat...

uhs_4all

Fun Poster
Messages
494
Joined
Oct 15, 2008
Messages
494
Reaction score
2
Points
15
images
images
Becky2.jpg


Orang yang terlalu gemuk dibanding dengan orang yang lebih kurus akan lebih mudah diserang beberapa penyakit2 kronik.
merawat penyakit yang dihidapi oleh orang gemuk seringkali kurang berhasil. Penyakit-penyakit tertentu diantaranya apendik, diabetes, dan penyakit jantung dan pembuluh darah, terutama penyakit jantung koroner.

KAMI ADA PENYELESAIANNYA!!!
"SATU PROGRAM RESET UNTUK MENGURUSKAN BADAN DENGAN BERKESAN & SIHAT DENGAN USANA HEALTH SCIENCES"..


program ini dinamakan "5 day reset"..dalam masa 5 hari anda akan lihat kesannya....

LIMA HARI UNTUK SERLAHKAN DIRI BARU ANDA

program RESET 5 hari adalah program pemakanan seimbang yg mengandungi makronutrien(protien yg berqualiti tinggi,kabohidrat yg baik dan lemak yang sihat)dan mikronutrien(vitamin,mineral&anti-oxidant) program ini mudah sahaja.

HILANGKAN KEINGINAN UNTUK MAKAN

sebagai asas untuk diet yg berkhasiat,makanan glisemik rendah membebaskan tenaga secara perlahan dan tidak menyebabkan glukosa darah naik atau turun dengan mendadak,oleh kerana itu,anda tidak akan berasa lapar dengan cepat dan tidak rasa keperluan untuk makan,ini boleh membantu anda mengurangkan berat badan.

TEMUI DIRI ANDA YANG BARU

selepas anda melengkapi 5 hari pertama dengan RESET,jadikan amalan sihat baru ini sebahagian daripada gaya hidup anda dengan memilih fasa seterusnya yang baik untuk anda...


dapatkan produk kurus no.1 di usa ini dengan segera..
sebarang pertanyaan sila hubungi:

faiz-019-3537011
[email protected]
www.usana.com
www.jutawansucces.blogspot.com
 
Sponsored Post

reset_home_masthead.jpg

reset_title_program.jpg


A jump-start to healthy living, the 5-Day RESET™ Program can help you overcome carbohydrate cravings and start losing weight as you make a break from the typical Western diet.
reset_what_photo.jpg


A better body through balanced nutrition
The 5-Day RESET is simple and convenient. Each day you replace your meals and snacks with USANA's delicious Macro-Optimizer shakes and bars, plus a bonus snack of one serving of fruit and one serving of vegetables. In addition, you should take your USANA® Nutritionals, drink 64-80 ounces of water, and walk briskly for up to 30 minutes daily.

[B]
"In a world filled with fad diets that offer little more than short-term solutions for long-term problems, RESET is the first step in beginning a new, healthier lifestyle."


–Dr. Ray Strand, a leading authority on nutritional medicine[/B]
reset_cravings_over.jpg
reset_pounds_over.jpg
reset_find_over.jpg

reset_under_blank.jpg


"I started taking USANA® Nutritionals one year ago and as a result I feel healthier and stronger. Despite all that I put my body through, I now feel better than ever. Seeing and feeling the results that USANA products had on me inspired me to become a USANA Independent Associate. Let me tell you–I will never look back!"

–José Antonio Rivera, former WBA welterweight champion of the world
 
Last edited:
PUTRAJAYA 12 Jun – Kajian Bahagian Kawalan Penyakit Kementerian Kesihatan menunjukkan hampir 20 peratus penduduk dewasa dan 21 peratus kanak-kanak di negara ini mengalami ‘Masalah 3G’ iaitu Gebu, Gempal dan Gemuk.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek berkata, kajian tahun lalu itu menunjukkan satu juta atau 18.8 peratus wanita berusia 25 hingga 64 tahun adalah gemuk, manakala bagi lelaki sebanyak 13.9 peratus atau 850,000 orang.

Beliau berkata, ini bermakna bagi setiap 100 orang di kalangan mereka yang berumur 25 hingga 64 tahun, terdapat 14 orang lelaki yang gemuk sementara bagi wanita pula seramai 19 orang.


Trend obesiti yang serupa, katanya, turut melanda kanak-kanak.

Kajian Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) ke atas 12,000 murid sekolah di Semenanjung Malaysia menunjukkan 10.5 peratus daripada mereka berlebihan berat badan dan enam peratus dikategorikan sebagai gemuk

‘‘Kalau dulu mungkin orang yang gebu, gempal serta gemuk dikatakan sihat dan sejahtera tetapi kini tidak lagi kerana ia menjurus kepada bahaya dan bencana.

“Gejala 3G sekarang sudah menjadi masalah kesihatan yang semakin serius, justeru langkah-langkah pencegahan perlu dilaksanakan oleh semua pihak,” kata Soi Lek pada seminar kesihatan Masalah 3G dan Kesannya Kepada Kesihatan Wanita anjuran Persatuan Suri dan Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia (Puspanita) di sini hari ini.

Teks ucapan beliau dibacakan oleh Setiausaha Parlimen Kementerian Kesihatan, Datuk Lee Kah Choon.

Soi Lek berkata, berbanding kajian serupa 10 tahun lalu, jumlah penduduk dewasa berumur 18 tahun ke atas yang berlebihan berat badan adalah 16.6 peratus sementara kegemukan dianggarkan 4.4 peratus.

Beliau menambah, Malaysia merupakan negara rantau Asia Tenggara yang mempunyai masalah kegemukan kedua tertinggi.

Tegasnya, pendidikan kesihatan yang betul amat penting kerana kegemukan adalah permulaan untuk mendapat penyakit kronik seperti sakit jantung koronari, diabetes dan strok.

Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), kegemukan turut meningkatkan risiko mendapat kanser payu dara, kanser kolon, prostat, uterus, buah pinggang dan penyakit pundi hempedu menerusi perubahan hormon akibat kegemukan.

‘‘Kegemukan juga menjadi penyumbang kepada penyakit sendi atau ‘osteoartritis’ yang kerap dialami oleh golongan dewasa sehingga mengehadkan pergerakan mereka,” katanya.

Perkembangan ini antara lain berpunca daripada perubahan gaya hidup rakyat negara ini ekoran pertumbuhan pesat sosioekonomi yang memberangsangkan.

Sehubungan itu, Soi Lek mahu dua amalan asas dipatuhi oleh semua terutama kanak-kanak iaitu mengambil makanan berkhasiat mengikut keperluan tubuh dan melakukan aktiviti fizikal mencukupi.

‘‘Kegemukan tidak berlaku dalam sekelip mata. Penurunan berat badan juga tidak boleh dilakukan dalam tempoh singkat kerana mereka yang mengalami masalah 3G perlu menurunkan berat badan secara sistematik iaitu antara 0.5 hingga satu kilogram seminggu,” katanya.

Soi Lek menambah, penurunan berat badan yang drastik melalui pengambilan ubat-ubatan tidak diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan akan mendatangkan kemudaratan dan seterusnya kematian
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Back
Top
Log in Register