Bagus/Boleh ke kalau kita naikkan TRAFIK web guna PTC?

CG Sponsors




Bagus?Boleh ke guna Paid To Click Website utk naikkan Trafik Blog kita?


  • Total voters
    0

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,955
Reaction score
830
Points
576
Salam,

Aku kat sini nak tanya ngan otai2 blogger dan admin website. Bagus ke atau boleh ke kita guna PTC utk naikkan trafik website kita? Adakah ini akan melanggar TOS spt Adsense, bidvertiser atau lelain kompeni ADS kat blogs kita?

So harap kat sini kita bincang2 kan.... aku newbie dlm BLOGGING nie... apo lagi nak buat duit kat tenet nie...huhuhuhu.....
 
Sponsored Post

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,955
Reaction score
830
Points
576
Salam,

harap kat sini kita bleh bincang secara terbuka :D ... cadangan dan komen bernas anda amat dialu-alukan :D
 

zaireen

Active Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
1,028
Reaction score
7
Points
25
aku up satu kali thread nih.. :)paid

takde ke otai2 blogger yang boleh jawab? :-?
 

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
Salam,

Aku kat sini nak tanya ngan otai2 blogger dan admin website. Bagus ke atau boleh ke kita guna PTC utk naikkan trafik website kita? Adakah ini akan melanggar TOS spt Adsense, bidvertiser atau lelain kompeni ADS kat blogs kita?

So harap kat sini kita bincang2 kan.... aku newbie dlm BLOGGING nie... apo lagi nak buat duit kat tenet nie...huhuhuhu.....
aku takder la otai..tp aku jawab la...

memang tak boleh dan jelas nyata melanggar TOS adsense..

aku tak baca sgt TOS tu..tp aku tau memang sape2 yg pkai PTC dari adwords dan autosurf..memang akan dibanned oleh adsense..

kalu aku salah betulkan ekk..aku pun newbie lagi..hehe..:">:">

p/s: utk soklan ko atas tu mmg leh tarik traffic..tp traffic yg tak 'berkualiti' la..hehe..
 
Last edited:

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,955
Reaction score
830
Points
576
aku takder la otai..tp aku jawab la...

memang tak boleh dan jelas nyata melanggar TOS adsense..

aku tak baca sgt TOS tu..tp aku tau memang sape2 yg pkai PTC dari adwords dan autosurf..memang akan dibanned oleh adsense..

kalu aku salah betulkan ekk..aku pun newbie lagi..hehe..:">:">

p/s: utk soklan ko atas tu mmg leh tarik traffic..tp traffic yg tak 'berkualiti' la..hehe..
OOooo.... yeke... huhuhuhu

Dan nak gak tanya.... adakah dengan menaikkan trafik web kita..... web kita akan jadi terkenal?
 

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
OOooo.... yeke... huhuhuhu

Dan nak gak tanya.... adakah dengan menaikkan trafik web kita..... web kita akan jadi terkenal?

traffic memang kne naikkan utk jadi terkenal..kira utk promosi kan web kita..tp usaha&masa yg dilaburkan perlu pada jalan yg betul...

bak kata peribahasa melayu..jgn kita simbah air didaun keladi..simbah byk mana pun tetap tak basah...

hehe..so kita kna promote cara yg betul la utk kita naikkan traffic kita..dan make sure orang yg datang ke site kita tu, rasa nk datang balik lain kali..heh..so PTC style autosurf mmg tak sesuai rasanya..bg pendapat sy, PTC mmg tak sesuai utk blog2..die sesuai utk lain...

maybe ada kebaikann guna autosurf atau PTC, tp bukan utk jana duit melalui advertisement program cam Adsense dan sebagainya, sbb nnti hanya menunggu 'surat cinta' dari google jer..hehe

PTC cam adwords, atau Yahoo Search Marketing digunakan oleh orang2 yg jual barang dan wat landing page utk program2 affiliate cam clickbank, comission jucntion atau apa2 lagi digital product( ebook and etc)..mmg bagus la kalu nk kaji pasal PTC..kalu utk adsense dan utk tingkatkan value blog, mmg tak sesuai...

just my 2 cent:">:">:p
 
Last edited:

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
98,955
Reaction score
830
Points
576

traffic memang kne naikkan utk jadi terkenal..kira utk promosi kan web kita..tp usaha&masa yg dilaburkan perlu pada jalan yg betul...

bak kata peribahasa melayu..jgn kita simbah air didaun keladi..simbah byk mana pun tetap tak basah...

hehe..so kita kna promote cara yg betul la utk kita naikkan traffic kita..dan make sure orang yg datang ke site kita tu, rasa nk datang balik lain kali..heh..so PTC style autosurf mmg tak sesuai rasanya..bg pendapat sy, PTC mmg tak sesuai utk blog2..die sesuai utk lain...

maybe ada kebaikann guna autosurf atau PTC, tp bukan utk jana duit melalui advertisement program cam Adsense dan sebagainya, sbb nnti hanya menunggu 'surat cinta' dari google jer..hehe

PTC cam adwords, atau Yahoo Search Marketing digunakan oleh orang2 yg jual barang dan wat landing page utk program2 affiliate cam clickbank, comission jucntion atau apa2 lagi digital product( ebook and etc)..mmg bagus la kalu nk kaji pasal PTC..kalu utk adsense dan utk tingkatkan value blog, mmg tak sesuai...

just my 2 cent:">:">:p
oooo so kalau utk adsense mmg tak bagus lah ek... tapi kalau kita ado website yang jual produk, website cari kenalan atau website2 yg lain selain dari blog mmg digalakkan lah ek :D hehehehe

ok... bro faham2 :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register