BTC USD 40,035.6 Gold USD 1,829.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana

super_star1112

Freshie
Joined
Oct 30, 2008
Messages
22
Reaction score
0
Points
3
tahu kah anda berapa $$$$$ perlu ada setelah anda tidak mempunyai pendapatan setelah bersara..

BAGAIMANA ?

---->>>>
 
Sponsored Post

ejus

Active+ Member
Joined
Jun 25, 2007
Messages
2,536
Reaction score
0
Points
20
tak faham la
 

jetta

Fun Poster
Joined
Oct 4, 2007
Messages
518
Reaction score
2
Points
15
ntah la...tp fakta yg aku dgr (mgkin fakta yg tak sahih) , kebanyakan org yg dapat duit persaraan, duit tu telah di habiskan dalam mase 3 thn,(mgkn ape yg nak disampaikan tu, orang2 yg nak bersara kebanyakannya takde long term punya saving la...)
 

ddfx1

Freshie
Joined
Jun 24, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
betul tue..mesti nak promote unit trust niekan?
 

kuhik

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 12, 2007
Messages
39,519
Reaction score
1,312
Points
191
unit trust tengah down ekoran kegawatan ekonomi dunia..
 

ddfx1

Freshie
Joined
Jun 24, 2008
Messages
43
Reaction score
0
Points
6
mesti ada unit trust yang down trus nilai dari dulu...
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
tahu kah anda berapa $$$$$ perlu ada setelah anda tidak mempunyai pendapatan setelah bersara..

Bagaimana ?

---->>>>

hasil kajian drp pihak kesatuan pekerja 2005:

Daripada 100 org yg telah pencen, pada umur mereka 65thn:

Hanya 1 org sahaja yg kaya
4 org telah mencapai 'financial independent'
5 org masih bekerja lagi
12 org jatuh muflis
29 org meninggal - tak sempat idup sampai umur 65thn
49 org idup but depends on others - anak2, badan kebajikan dll


bertindak hari ini..hati2!
 

ZULAIKHA

Junior Member
Joined
Nov 19, 2007
Messages
78
Reaction score
0
Points
6
tahu kah anda berapa $$$$$ perlu ada setelah anda tidak mempunyai pendapatan setelah bersara..

BAGAIMANA ?

---->>>>

Bagi saya.......pasa usia persaraan saya yang pasti (insyallah)

1)Saya ada beli Skim Annuiti hari tu (tahun 2001), taklah banyak tapi ikut table yg diberi dapatlah jugak pencen RM 2300 sebulan pada usia saya 55 tahun

2) Maturity benefit daripada Pelan Takaful saya

3) Gratuity saya setelah habis berkerja

4) Nilai Rumah/tanah kini, yg sepatutnya dah ada value pada usia saya 55 tahun nanti

ada apa apa cadangan lagi ke??
 

ketamnakal

Fun Poster
Joined
Apr 28, 2008
Messages
185
Reaction score
6
Points
15
Bagi saya.......pasa usia persaraan saya yang pasti (insyallah)

1)Saya ada beli Skim Annuiti hari tu (tahun 2001), taklah banyak tapi ikut table yg diberi dapatlah jugak pencen RM 2300 sebulan pada usia saya 55 tahun

2) Maturity benefit daripada Pelan Takaful saya

3) Gratuity saya setelah habis berkerja

4) Nilai Rumah/tanah kini, yg sepatutnya dah ada value pada usia saya 55 tahun nanti

ada apa apa cadangan lagi ke??

Salam. Boleh terangkan apa Skim Anuiti tu?
Dari syarikat mana dan berapa sumbangan dia,
secara bulanankah atau tahunan?
Makasih.
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Anuiti Scheme tu dah takde skrg ni. Dulu je ada. Pastu Bank Negara suruh stop.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register