Bagaimana TUNTUT rebat dari TM jika berlaku gangguan INTERNET

Recommended Brokers


bell_phd

Active Member
Joined
Mar 26, 2010
Messages
1,030
Reaction score
5
Points
25
Nota Editor: Bengang internet line bermasalah? Ini ‘ubat’ untuk masalah tersebut. Tuan Ron Asraff sudi mengizinkan kami menerbitkan semula perkongsiannya di CARIGOLD berkenaan cara tuntutan rebat dengan pihak TM apabila berlaku gangguan internet. Semoga bermanfaat.


Daripada korg (anda) memekak update status line Unifi hampeh la apa la. Baik korg ikut apa aku buat. Ini kali ke-6 aku dapat rebat daripada TM disebabkan gangguan internet.

1. Call 100, buat laporan mengenai isu internet yang dialami. Pastikan semua troubleshooting yang disuruh buat korg ikut. Lepas laporan dibuat, catitkan nombor laporan. Kebiasaannya dorg (mereka) akan selesaikan masalah dalam 24 jam. Kalau lebih 24 jam anda layak untuk mohon rebat.

2. Jika issue yg dihadapi selesai, contohnya 2 hari selepas buka kes. Maklumkan kepada 100 bahagian teknikal untuk tutup laporan. Selepas mereka tutup laporan. Hubungi semula 100, sambung bahagian billing. Berikan nombor laporan, mohon untuk rebat. Mereka akan maklumkan rebat akan diluluskan selepas 14 hari bekerja.

3. Pastikan korg call 100 selepas 14 hari bekerja, semak sama ada rebat sudah diluluskan atau tidak. Jika belum, buka aduan di http://aduan.skmm.gov.my/ buat laporan isu ini.


Ceritakan daripada A-to-Z. Insyallah akan selesai lebih cepat. Kalau tengok daripada SMS ini, problem aku selesai dalam sehari. Maybe aku ini kuat tiaw. Hehehe.
(Sat aku update pic)

Gunakan hak anda sebagai pengguna, setakat memekak di Facebook line problem tak settle kan masalah. Bulan ini aku dapat rebat. Save RM 86.33 . Huhu.

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)

Selamat mencuba...

Sejak aku tau kes ni,, pantang merah atau rasa slow unifi aku,, aku terus call dan simpan tracking no,,

lepas tu report lagi,,,jimat beb...heheheh
 
Last edited:
Sponsored Post

bell_phd

Active Member
Joined
Mar 26, 2010
Messages
1,030
Reaction score
5
Points
25
Camne nak upload pic kat cg yea..asik problem je kalau nak update pic ni
 

emoney

Super Active Member
Joined
Feb 13, 2007
Messages
8,575
Reaction score
86
Points
70
yang masalah nyer...tak boleh tuntut rebat...:D

coz internet tak pernah bermasalah...kalau ada pun sekejap-sekejap slow jer..yg lelain mantop..:)cgrock
 

bell_phd

Active Member
Joined
Mar 26, 2010
Messages
1,030
Reaction score
5
Points
25
yang masalah nyer...tak boleh tuntut rebat...:D

coz internet tak pernah bermasalah...kalau ada pun sekejap-sekejap slow jer..yg lelain mantop..:)cgrock
Bagus la tu.. Aku unifi kat serdang ni ade je masalah...
 
Last edited:

maruz

Fun Poster
Joined
Feb 9, 2007
Messages
805
Reaction score
77
Points
20
Tahnks sbb sudi berkongsi... Saya mohon share ya..
 

maruz

Fun Poster
Joined
Feb 9, 2007
Messages
805
Reaction score
77
Points
20
OK dah nampak... - via Safari on IOS.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register