BTC USD 63,857.8 Gold USD 1,769.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana proses jual plate nombor pada kereta sediaada?

gersangnye

Active+ Member
Joined
Sep 23, 2010
Messages
4,164
Reaction score
68
Points
30
Hi...kengkawan..ni aku nak mintak bantuan dari semua..katakanlah aku ada sebijik kereta dengan no plate cun...pastu aku nak jual plate no tu...camne ek? adakah aku kena cari plate no lain kasi transfer kat kete aku dulu ke?
 
Sponsored Post

had_stylez

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
3,325
Reaction score
2
Points
25
Hi...kengkawan..ni aku nak mintak bantuan dari semua..katakanlah aku ada sebijik kereta dengan no plate cun...pastu aku nak jual plate no tu...camne ek? adakah aku kena cari plate no lain kasi transfer kat kete aku dulu ke?

tuka la dgn no plate kete yg ko nk tuka 2..cm sistem bata.. :)cgrock
 

gersangnye

Active+ Member
Joined
Sep 23, 2010
Messages
4,164
Reaction score
68
Points
30
eh...boleh ke camtu? sedangkan nama sama pun syaratnya satu kenderaan baru ...satu lama...takkan nak jual kat orang lain leh tukar camtu je..
 

zacxdillarocha

Fun Poster
Joined
Oct 18, 2010
Messages
116
Reaction score
0
Points
10
ooo..nie kira ko nak jual number kereta ko la ..biasanya number hanya boleh ditukar ke kereta baru...dan running number plat kereta baru tu direplace pada kereta ko..proses ini makan banyak ratus gak..
 

had_stylez

Active+ Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
3,325
Reaction score
2
Points
25
eh...boleh ke camtu? sedangkan nama sama pun syaratnya satu kenderaan baru ...satu lama...takkan nak jual kat orang lain leh tukar camtu je..

yela mksod aq no kete ko akan dtukar milik ke no kete yg ko nk jual 2..yg nk beli 2 spe??kete dy nye no plate 2 akan dtukr ke ko la plak...phm x???
 

kaYaIlmu

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
7,918
Reaction score
29
Points
70
brape no bro??...cun camne tu??..kasi tepek sini la ,bleh lelong mahal skit...hehehe... :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register