Bagaimana Nak Promosikan Spa

CG Sponsors




Pesona Abggun

Freshie
Joined
Dec 18, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
6
a'kum..

Pada awal Dis 2008 sy telah pun memulakan perniagaan dengan membuka Pusat kecantikan di Melaka. syukur alhamdullilah. Bagi bis yang br start mmg perlukan marketing yang meluas. Kalu kwn2 ade idea untuk yang boleh membantu utk mempromosikan Spa sy boleh la share. Setakat ini sy hantar mengedarkan flyer & menyewa tapak di bangunan2 kerajaan di sekitar melaka dgn memberi voucher 15%. Spa sy hanya untuk wanita sahaja. Kalu ade warga carigold yg berminat boleh la dtg melawat. tq
 
Last edited:
Sponsored Post

tEnuKLang

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
5,656
Reaction score
3
Points
65
kenapa mention warga ***..? ada sumtin wrong ke?
 

[email protected]

Fun Poster
Joined
Nov 2, 2008
Messages
708
Reaction score
2
Points
15
a'kum..

Pada awal Dis 2008 sy telah pun memulakan perniagaan dengan membuka Pusat kecantikan di Melaka. syukur alhamdullilah. Bagi bis yang br start mmg perlukan marketing yang meluas. Kalu kwn2 ade idea untuk yang boleh membantu utk mempromosikan Spa sy boleh la share. Setakat ini sy hantar mengedarkan flyer & menyewa tapak di bangunan2 kerajaan di sekitar melaka dgn memberi voucher 15%. Spa sy hanya untuk wanita sahaja. Kalu ade warga ****** yg berminat boleh la dtg melawat. tq
Tahniah..utk u...kerana...dlm keadaan ekonomi yg kurang stabil...anda berjaya menyahut cabaran utk menjadi seorang usahawan...

salah satu cara yg bagi saya utk menarik lebih ramai pelanggan dgn mengadakan promosi percuma utk 1st time jer...

lepas tu kalau ada plan yg boleh buat duit lagi cantik...maknanya kalau member yg dah pegi spa u tuh..rekomen lak member lain.. kalau dapat komisen..gerenti blh jalan punya...
kalau berhajat nak tahu mktg plan dia camner..boleh hubungi saya terus..kita boleh bincang plan..member get member program...


http://irc4u.blogspot.com
0196795220
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,245
Reaction score
33
Points
40
bagi pandangan saya... cuba u wat package utk month.
Contoh....
Package A RM 300 - 2x sebulan utk 3 bulan spa. (maybe mandi je ke)
Package B RM 350 - 2x sebulan utk 3 bulan spa. (mandi & etc)

dan lain²... nak ikutkan kat sini surenya customer ini akan jadi regular customer u.
 

Pesona Abggun

Freshie
Joined
Dec 18, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
6
Tahniah..utk u...kerana...dlm keadaan ekonomi yg kurang stabil...anda berjaya menyahut cabaran utk menjadi seorang usahawan...

salah satu cara yg bagi saya utk menarik lebih ramai pelanggan dgn mengadakan promosi percuma utk 1st time jer...

lepas tu kalau ada plan yg boleh buat duit lagi cantik...maknanya kalau member yg dah pegi spa u tuh..rekomen lak member lain.. kalau dapat komisen..gerenti blh jalan punya...
kalau berhajat nak tahu mktg plan dia camner..boleh hubungi saya terus..kita boleh bincang plan..member get member program...


http://irc4u.blogspot.com
0196795220
tq a lot atas cadangan u tu.. leh tau sket mrktg plan yg mcm mn u maksudkan. mcm MLM nye konsep ke
 

Pesona Abggun

Freshie
Joined
Dec 18, 2008
Messages
35
Reaction score
0
Points
6
bagi pandangan saya... cuba u wat package utk month.
Contoh....
Package A RM 300 - 2x sebulan utk 3 bulan spa. (maybe mandi je ke)
Package B RM 350 - 2x sebulan utk 3 bulan spa. (mandi & etc)

dan lain²... nak ikutkan kat sini surenya customer ini akan jadi regular customer u.
ermm terima kasih atas cadangan u tu... menarik juga idea ni. mmg kita ade buat pakej tp bkn pakej yg u cadangkan ni. idea ni boleh diperhalusi lg. kalu utk pakej student ade idea x
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,245
Reaction score
33
Points
40
student... x terfikir pun...
sebab target customer u utk spa hanya dewasa kan....

tapi u boleh cuba. i prefer u wat promotion kat college, IPTS or IPTA. Nanti dia org akan edarkan risalah kat u. depend produk yg u beri...
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
Cadangan daripada aku pulak...taktau lerr boleh pakai tidak...

1) Untuk student 10% diskaun ( kene bawak pass pelajar lerr )
2) 5 kali, free 1 kali...

Boleh ke gitu :D:D:-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register