BTC USD 38,144.4 Gold USD 1,800.87
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana nak jadi cikgu sandaran

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
Salam semua... saya tahu kat CN mesti ader bekas cikgu, jadi cikgu atau anak cikgu,,, hmmm saya dah puas mencari kerja yg sama dgn profesion saya tetapi malangnya....

hmm so saya terpikir plaknak jd guru sandaran...

ada kat sini yg pernah atau tahu mcm mn nak apply...

sekian,..
 
Sponsored Post

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
bole kontek jabatan pelajaran negeri atau pejabat pendidikan daerah..
depa akan terangkan prosedur cmane nk apply dan etc...

:D
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
bole kontek jabatan pelajaran negeri atau pejabat pendidikan daerah..
depa akan terangkan prosedur cmane nk apply dan etc...

:D

TQ...:):):):):):):)
 

Muhammad_27

Super Active Member
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,914
Reaction score
86
Points
70
Salam semua... saya tahu kat CN mesti ader bekas cikgu, jadi cikgu atau anak cikgu,,, hmmm saya dah puas mencari kerja yg sama dgn profesion saya tetapi malangnya....

hmm so saya terpikir plaknak jd guru sandaran...

ada kat sini yg pernah atau tahu mcm mn nak apply...

sekian,..

dua cara:

1. pergi ke pejabat pendidikan untuk apply dari sana
2. pergi ke sekolah tempat saudara berhajat untuk menjadi cikgu sandaran dan berjumpa dengan guru besar...



yang pertama tu pejabat pendidikan akan posting ke sekolah yang ada kekosongan (contoh cm ada cikgu yang nk bersalin ke) so gantila cikgu tu...


yang kedua melalui guru besar dari sekolah yg dihajati dan guru sekolah tersebut akan request trus kepada pejabat pendidikan..
 

nash_d

Active Member
Joined
Jul 17, 2008
Messages
2,287
Reaction score
0
Points
20
sekarang ni cikgu sandaran ada dibuat lagi ke??
 

BOCK

Legendary Member
Joined
Sep 3, 2007
Messages
17,851
Reaction score
59
Points
120
dua cara:

1. pergi ke pejabat pendidikan untuk apply dari sana
2. pergi ke sekolah tempat saudara berhajat untuk menjadi cikgu sandaran dan berjumpa dengan guru besar...



yang pertama tu pejabat pendidikan akan posting ke sekolah yang ada kekosongan (contoh cm ada cikgu yang nk bersalin ke) so gantila cikgu tu...


yang kedua melalui guru besar dari sekolah yg dihajati dan guru sekolah tersebut akan request trus kepada pejabat pendidikan..

ini cara yang betul .... :D
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,235
Reaction score
837
Points
176
kalau dah hujung2 tahun ni ada payah ckit.... tunggu awal tahun baru boleh apply.....
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
kalau dah hujung2 tahun ni ada payah ckit.... tunggu awal tahun baru boleh apply.....

tak per tok apply awal nanti mula sekolah klu ada kekosongan bole short listed nama...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

amins33

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
5,481
Reaction score
5
Points
65
apply kat pejabat pendidikan daerah..kawan2 aku mintak, sume dapat beb...mintak la area KL,petaling jaya, damansara ke...

diorang nak sgt cikgu laki...try la...masuk je opis,tanye, anta resume...

p/s : kawan2 aku yg buat degree pendidikan sains(laki) ramai dihantar ke sabah hihihihi
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register