BTC USD 37,813.7 Gold USD 2,044.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana Menjana pendapatan Melalui Click Bank - pengalaman Anda

inspiration

Fun Poster
Messages
209
Joined
Nov 23, 2007
Messages
209
Reaction score
57
Points
20
Assalamualaikum,

Saya buka thread ini untuk kita sama-sama berbincang apakah teknik yang terbaik untuk kita buat di dalam menjana pendapatan melalui Clickbank. saya baru berjinak-jinak dengan program clickbank dan berikut adalah hasil yang saya dapat dalam masa sebulan.
clickbank-1.jpg


Saya hanya mengunakan satu medium traffic iaitu melalui Yahoo Search Marketing. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut bagaimana mengunakan yahoo search marketing, sila download report mengenai Yahoo search marketing di sini. http://belajar-seo.com/share/.

Memandangkan saya masih baru dengan clickbank, tidak banyak teknik yang saya gunakan kerana saya masih lagi diperingkat kajian aka trial and error. Malah beberapa konsep dalam Clickbank seperti graviti etc masih lagi dalam kajian.


Berikut adalah gerak kerja yang saya lakukan.

1. Register Akaun di YSM dengan mengunakan VCC kad - $32. (cari link YSM yang offer free kupon $100)

2. Di clickbank saya tengok senarai product di marketplace dan cari product yang hendak di jual.

marketplace-1.jpg


3. Memandangkan saya masih lagi di tahap kajian, saya tidak membina apa2 landing page bagi setiap product yang saya promote, Dalam iklan yang saya buat di YSM, link yang diberikan adalah direct ke link site product yang dipromosikan. Mungkin kalau buat landing page, conversion mungkin tinggi. Agaknya :).

4. Semasa mencari setiap product yang hendak dipromosikan, memandangkan saya tidak membuat landing page, saya lebih gemar pergi ke site product untuk melihat sales letter yang dibuat. Kalau sales letter yang terlalu simple, plain dan takde graphic yang menarik walaupun product itu bagus, saya tidak akan pilih.

saya hanya memilih product yang mempunyai sales letter yang menarik sahaja.

5. Selepas saya memilih product, saya akan membuat iklan bagi product tersebut di YSM. Buat tajuk iklan yang menarik dengan description yang boleh membuat viewer terasa nak klik iklan di YSM. Apabila visitor sudah masuk ke site sales letter product , peluang adalah 50-50. Beli atau tidak beli adalah sesuatu yang sukar untuk kita ramal kerana ia bergantung kepada rezeki yang telah ditetapkan. Namun jangan jadikan ia alasan untuk tidak berusaha supaya rezeki itu milik anda (ceramah agama sedikit :) )

setakat ini sahaja perkongsian saya. Kepada forumer lain, mungkin ada yang nak tambah :).

Harapan saya agar thread ini dijadikan tempat untuk kita berbincang secara berhemah :)
 
Last edited:
Sponsored Post

Saya pun ada juga cuba berjinak-jinak dengan Clickbank ni, tetapi tidak agresif kerana pengetahuan tentang strategi CB, saya masih muda.

Bagus juga saudara Inspiration buka thread camni, at least kita boleh belajar apa yang patut mengenai clickbank ni.

Antara benda yang boleh kita ulas dan bincangkan

1) Mengenai YSM itu sendiri. Dari proses registration, time zone, Keyword, di mana keyword boleh diextract, guna tools ape, berapa bidding patut letak, berapa spending limit, apa spending daily, then fungsi-fungsi lain lagi yang terdapat dalam YSM itu sendiri.

2) Mengenai Clickbank. Apa itu graviti? produk apa yang patut dipilih, apa itu HOP.

3) Mengenai seni landing page dan strategy nya. bagaimana nak buat landing page yg mantap, strategy revert visitor, perlu ke opt in, dan pelbagai lagi.

InsyaAllah kita bincangkan dengan lebih mendalam di sin.
 
Tahun Lepas ader lah aku buat pasal clickbank dapat gak sale sampai USD99 pastu dah tak fokus samapai skang duit yang tinggal USD66 jerk cuma bile bacer ader satu laporan clickbank scam affiliater aku dah males nak tumpu pada click bank nihh

Saya pulak melupakan juga clickbank ni sejak jumpa satu website yg mengumpulkan semua e-book clickbank dalam satu database. Free jer download ahh..kesian pulak nak suruh orang beli buku dari clickbank. Apapun mendapatkan wang dari clickbank sebagai affiliater tetap relevant sebab tahap IT knowledge setiap orang berbeza2. For them better beli dari search gila2.

p.s. Jangan PM mintak link
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register