Bagaimana mengenal pasti cermin 2 arah ?

CG Sponsors




nurmillionare

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2008
Messages
2,540
Reaction score
85
Points
30
Hi..just nak share info dgn uols...xtauler sejauh manakah benarnya cara ini...ada d antara uols yg tahu ker?bolehlah share kat sini yer...:)

BAGAIMANA MENGENAL PASTI CERMIN 2 ARAH ?

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang
tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah(orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki.Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja.

Saatnyalah kita untuk berhati-hati. Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?.

Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing:

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap)antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin,dapat
dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).

Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah !

Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar.

Mudah dilakukan, dan ini mungkin bisa menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !

PARA WANITA : beritahu teman-teman anda yang lain.

PARA LELAKI : beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda.
 
Sponsored Post

JaMeQ

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 15, 2007
Messages
16,163
Reaction score
101
Points
123
good info..:)cgrock

x tidor lg kak nur?? pepagi buta bg info nih..:-?:))
 

nurmillionare

Active+ Member
Joined
Apr 17, 2008
Messages
2,540
Reaction score
85
Points
30
good info..:)cgrock

x tidor lg kak nur?? pepagi buta bg info nih..:-?:))
bukan xnak tido...tp anak2 bertuah ni xmo tido:((yg kakak umur 4 tahun tu dok mengadap pc main game perang lg:eek:..dah x larat nk berperang dgn dia ajak tido:((..terpaksalah mak dia ni pun temankan sampai terlena dpn pc ni..kalau tidak dia dok melompat lak atas katil..lg xleh tido:)paid..baik layan jer tenet ni..cari info2 berguna....:D..awak pun ape kurangnya:)paid
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
ade pic x cermin 2 arah nih.. nk tgk la sudut psntulannya camner:)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register