BTC USD 35,546.4 Gold USD 1,764.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bagaimana Memilih Nama Domain Yang Baik Di MakeWords ?

smartho18

Junior Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
72
Reaction score
30
Points
16
Dalam setiap perniagaan online anda akan menyedari bahawa mereka semua memiliki satu perkara hal umum,iaitu memiliki nama domain. Nama domain hanya dasarnya alamat web yang anda gunakan untuk mewakili bagaimana orang dapat menemukan laman web anda . Ketika memilih nama domain hal utama untuk dipertimbangkan adalah nama domain yang anda pilih mudah untuk diingat.

Tujuan membeli nama domain adalah berdasarkan dalam 3 jenis keadaan ;

1) Untuk tujuan jenama sendiri contoh macam SmartHo.com iaitu mewakili jenama saya sendiri untuk memulis blog yang bertajuk tips perniagaan .

2) Untuk tujuan SEO ,sebagaimana kita ketahui SEO dalam nama domain juga memainkan peranan yang penting contoh ,jika anda ketahui tips jutawan menpunyai keyword yang ramai cari dan tidak menpunyai persaingan yang banyak so kita boleh beli nama damoin seperti www. TipsJutawan.com

3) Tujuan untuk program Affiliate ,em ini juga antara satu tujuan ramai yang membeli domain contoh baru -baru ini kita ketahui videousahawan menjadi sangat hangat dipasaran Malaysia dan juga ramai yang menjadi program affiliate untuk produk ini namun laman web yang asal untuk video usahawan adalah www.videousahawan.com tetapi ada yang beli nama domain www.video-usahawan.com untuk tujuan program affiliate ,em…ini juga satu teknik .

Selalu ingat bahwa memilih nama domain yang baik adalah sangat penting ketika ingin setup perniagaan internet dan selalu pastikan untuk memasukkan kata kunci dalam nama domain anda,Saat ini banyak nama domain yang baik telah dipilih , kadang sangat memusingkan kepala untuk mencari satu yang baik. Namun setiap hari juga menpunyai banyak nama domain yang tamat masa /expire, dan korang dapat cari di MakeWords.com

Di MakeWords.com anda dapat mencari nama domain yang baik dengan hanya taip keyword di dalam kotak carian sahaja ,berikut saya ingin mencari satu nama domain berdasarkan “love secret ” jadi saya cuma perlu masukkan dalam kotak carian ,paparan di bawah akan kelihatan ;( lebih dari 30 nama domain yang berkaitan saya dapati )

love3.jpg

Jadi dengan menggunakan kemudahan fungsi dalam laman web ini kita dengan mudah sahaja dapat mencari nama domain yang baik ,tak payah sakit kepala berfikir ,sesudah kita dapat mencari domain yang baik so kita boleh beli di laman web yang ada menyediakan perkhidmatan seperti di Godaddy ,Nerkl dan yang lain-lain tempat .
 

CG Sponsors
Top
Log in Register