Bagaimana Membina Backlinks Pantas dan Google Penguin Friendly

CG Sponsors
BlackWoods

Banned
Joined
Aug 13, 2012
Messages
164
Reaction score
21
Points
20


SEO adalah sumber yang paling berguna untuk mendapat trafik yang tinggi ke laman web anda. Backlinks adalah satu faktor yang sangat penting apabila ia datang kepada meningkatkan usaha SEO anda. Ia adalah amat sukar untuk membincangkan semua maklumat mengenai backlink tetapi saya telah menyatakan beberapa perkara penting untuk memberikan anda pengetahuan yang jelas tentang link kembali dan mengapa mereka adalah penting bagi pertumbuhan laman web anda. Ia berfungsi bukan sahaja untuk Page Rank tetapi juga dalam faktor-faktor lain yang memerlukan membuat halaman anda dalam ketinggian. Terdapat beberapa faktor penting yang berkaitan dengan cara untuk membuat kembali link.

Pergi melalui faktor-faktor ini untuk meningkatkan pengetahuan anda tentang membina backlink untuk laman web anda.

Pastikan link anda mencari semulajadi - Adakah anda tahu apa laman web yang mendapat perhatian yang lebih Google? Terutamanya web spam dan orang yang spam bersih dengan melakukan backlink untuk menipu besar 'G' untuk mencapai kedudukan yang lebih tinggi. Algoritma Google canggih tetapi tidak cukup kuat untuk menghapuskan link atau laman web yang sedang melakukan kempen link spam untuk mendapatkan lebih ramai pelawat melalui enjin carian. Ia akan menjadi yang terbaik untuk membuat kempen anda sebagai mudah dan semula jadi untuk mengelakkan penalti Google pada masa hadapan. Sesetengah laman mendapatkan benar-benar de-diindeks dari Google jika ia telah dilanda Penguin, jadi pastikan laman web anda mengikuti semua peraturan dan garis panduan mereka apabila membina link ke laman web anda.
Pastikan backlink anda relevan - Sama seperti penting ia adalah untuk pastikan anda pautan melihat sifat, anda juga perlu memberi tumpuan kepada mewujudkan pautan kembali kualiti dan berharga. Apabila anda membina backlink kempen pastikan bahawa senarai anda mengandungi pautan kembali relevan. A backlink berkaitan merujuk kepada mereka pautan yang menuju kembali ke laman web anda daripada sumber-sumber yang sah yang berkaitan dengan laman web anda. Hanya untuk contoh laman web atau blog anda yang berkaitan dengan SEO atau Internet Pemasaran maka ia akan pilihan yang lebih baik untuk pergi untuk pautan dari laman-laman yang sama dalam erti kata anda. Anda perlu menumpukan lebih banyak sumber-sumber yang berbeza dan relevan.
Kepelbagaian teks sauh - Anda tidak perlu menggunakan kata kunci yang berlebihan untuk teks anda untuk mengelakkan kepelbagaian teks sebagai sauh kerana ia menunjukkan angka keluar tanda-tanda luar biasa dan spam. Jadi, anda mesti menjadi kebimbangan tentang teks sauh anda supaya dapat membina kembali link untuk laman web anda.
Pihak Berkuasa - Jika pilihan disediakan untuk anda untuk membina backlink daripada pihak berkuasa yang lebih tinggi, maka anda boleh pergi untuk itu. Ia sentiasa jauh lebih baik untuk membina hanya satu back link daripada pihak berkuasa yang lebih tinggi daripada untuk membina ratus pautan kembali dari laman pihak berkuasa sifar. Ini bermakna jika laman anda mengandungi post yang berkualiti maka ia pasti akan membuat lebih banyak lalu lintas ke laman web anda daripada mana-mana pihak berkuasa lain-lain laman sifar.
Page Rank - Ia adalah jelas satu fakta yang diketahui bahawa Page Rank tinggi bermakna nilai yang lebih tinggi kebanyakannya apabila ia adalah dari sumber yang relevan. Terdapat beberapa cara yang anda boleh pergi untuk memeriksa kedudukan laman anda. Anda boleh pergi untuk manual atau sebaliknya untuk laman web PR seperti Prechecker.info atau memasang plugin gempa SEO untuk mengetahui Page Rank laman web anda.

Ia sentiasa benar bahawa backlink dari laman populariti yang lebih tinggi akan menjadi lebih baik daripada halaman dengan lalu lintas yang lebih rendah. Apabila memikirkan tentang usaha membina masa depan anda pautan, pastikan anda mempertimbangkan semua tips dan nasihat di atas.
 
Top
Log in Register