bagaimana ingin buat picture screen shot..

CG Sponsors




haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
salam semua,pokdin ingin mintak bantuan semua bagaimana kita nak buat screenshot ape2 page dan cara kita nak upload ke photobucket??
:)paid
 
Sponsored Post

Procodine

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
7,511
Reaction score
148
Points
73
tekan jer print screen button kat keyboard tue,
pastu paste dalam paint
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
terima kasih kepada semua..malangnye keyboard pokdin tekde print screen tu la..
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
ctrl + Prt Sc, pas tu paste ke Paint
Kalau saya suka guna button kat keyboard, Tekan

ALT+PrtScn

Lepas tu baru pergi Accessories --> Paint --> Edit --> Paste

Save as lah picture tu ke jpeg. edit crop crop memana perlu lepas tu baru upload ke imageshack.us

Nota
=========
PrtScn ambil picture kesemua seluruh monitor screen.
ALT+PrtScn ambil picture yg sedang active window jer.
PrtScn tak berfungsi bila laptop kita kena blue screens.
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
terima kasih kepada semua..malangnye keyboard pokdin tekde print screen tu la..
terima kasih semua,pokdin da berjaya wat screen shot..thankk very much k
 
Sponsored Post
Top
Log in Register