BTC USD 40,209.7 Gold USD 1,860.79
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Info Bagaimana Facebook Boleh Tahu Barang Apa Yang Anda Beli ?

Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
298,808
Reaction score
12,819
Points
2,376
Berhati² la ye sekarang dengan FB
Jangan terus accept je semua
Kena baca jugak 😁
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
28,454
Reaction score
3,989
Points
236
Berhati² la ye sekarang dengan FB
Jangan terus accept je semua
Kena baca jugak 😁

mana da baca, semua klik ok je (panduan kenderaan pun kita xpernah baca) .. saya pernah perhati masa buka telefon VIVO saya banyak agreement dengan Google, semua "untick" tetapi penggunaan peranti wajib accept la kan, usah baca pun xper tapi bahagian consent untuk userdata dan penggunaan untuk eksperimen tu yang kena abaikan ..

akaun FB dan Google saya pun xder history / lokasi, sebab polisi baru ..semuanya sudah dimansuhkan, walaupun x root ada cara buang melalui ADB Side Loading, kang root xleh guna bank punya apps, guna pun app yang sudah diubahsuai, sebab .. :D

ye la saya guna semua "modded application" .. analaytics and tracking dah dibuang secara manual, terima kasih kepada modders di luar sana :)
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
298,808
Reaction score
12,819
Points
2,376
mana da baca, semua klik ok je (panduan kenderaan pun kita xpernah baca) .. saya pernah perhati masa buka telefon VIVO saya banyak agreement dengan Google, semua "untick" jetapi penggunaan peranti wajib accept la kan, usah baca pun xper tapi bahagian consent untuk userdata dan penggunaan untuk eksperimen tu yang kena abaikan ..

akaun FB dan Google saya pun xder history / lokasi, sebab polisi baru ..semuanya sudah dimansuhkan, walaupun x root ada cara buang melalui ADB Side Loading, kang root xleh guna bank punya apps, guna pun app yang sudah diubahsuai, sebab .. :D

ye la saya guna semua "modded application" .. analaytics and tracking dah dibuang secara manual, terima kasih kepada modders di luar sana :)

Bang @Xploit Machine memang advance user bab hp ni 😁
Saya mungkin moderate je
Jadi yang mana tahu tu memang saya tak tick la
Kalau yang tak tahu tu
Tu jadi data leak tanpa sedar
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
28,454
Reaction score
3,989
Points
236
Bang @Xploit Machine memang advance user bab hp ni 😁
Saya mungkin moderate je
Jadi yang mana tahu tu memang saya tak tick la
Kalau yang tak tahu tu
Tu jadi data leak tanpa sedar

bukan gitu, Samsung punya T&C lagi ketat, sampai dia paksa suruh masuk tanda √ .. VIVO bagi saya flexible, sampai dah dapat 3 update sejak beli, tapi akaun VIVO dari kilang saya mansuhkan secara manual kecuali waranti ..

apapun harap rakan diluar sana berwaspada selalu, jangan lepas klik membebel plak nanti :D
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
298,808
Reaction score
12,819
Points
2,376
bukan gitu, Samsung punya T&C lagi ketat, sampai dia paksa suruh masuk tanda √ .. VIVO bagi saya flexible, sampai dah dapat 3 update sejak beli, tapi akaun VIVO dari kilang saya mansuhkan secara manual kecuali waranti ..

apapun harap rakan diluar sana berwaspada selalu, jangan lepas klik membebel plak nanti :D

Orang kata mencegah lebih baik 😁
Xiaomi lak macam tak gitu bang
Tak seketat Samsung
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Top Poster #4
Joined
Nov 23, 2012
Messages
28,454
Reaction score
3,989
Points
236
Orang kata mencegah lebih baik 😁
Xiaomi lak macam tak gitu bang
Tak seketat Samsung

Xiaomi / Redmi iklan banyak, tapi saya dapat mansuh guna ADB, sekarang xder iklan pun :D :p
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
298,808
Reaction score
12,819
Points
2,376

rsat

Active Member
Joined
Aug 4, 2011
Messages
1,078
Reaction score
121
Points
43
Masa unifi mobile promote simkad bebas percuma, pegi cyberjaya mintak 5 keping simkad. La ni tinggal sekeping je yg masih beropreasi. Yg lain semua bungkus.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register