Bagaimana cara nak Maintain profit 1.5% sehari?

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.20455
USD / JPY
106.832
GBP / USD
1.39222
USD / CHF
0.91552
USD / CAD
1.26637
EUR / JPY
128.684
AUD / USD
0.77719

CG Sponsors




lizzqute

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2010
Messages
9,786
Reaction score
58
Points
70
Salam semua....

Memandang aku adalah salah seorang yang selalu kecundang dalam trading. Boleh tak konsi pendapat korang atau tips yang membolehkan aku maintain setiap hari 1.5% jer dari modal aku... Sebelum ni aku trade main bantai jer.. tak ikut money management.. Yela, modal stakat 10usd-20usd, burn pon tak trasa... So, aku amik keputusan untuk fokus trade tapi bukan 100%sebab aku still keje makan gaji.... Sekarang, Aku dah bersedia untuk topup akaun forex aku sebanyak USD200.00 dan menjalankan trading secara sistematik. Ada sesiapa boleh bagi pandangan bagaimana caranya untuk aku maintain 1.5% profit dari modal aku???

Sekian terima kasih..

Regards

Lizzqute.. :D:D:D:D :)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

zakir

Active Member
Joined
Aug 17, 2010
Messages
1,595
Reaction score
3
Points
25
Taruk capital 100 usd, men EA, letak size lots 0.01...insyaAllah popit...
EA yg dicadangkan: Tranformers/EU..bleh dapat 2%.insyaAllah..
 

zakir

Active Member
Joined
Aug 17, 2010
Messages
1,595
Reaction score
3
Points
25
Taruk capital 100 usd, men EA, letak size lots 0.01...insyaAllah popit...
EA yg dicadangkan: Tranformers/EU..bleh dapat 2%.insyaAllah..
 

prazi

Active Member
Joined
Sep 17, 2006
Messages
1,168
Reaction score
2
Points
25
tt, mahirkan trend line.
 

mrlan09

Legendary Member
Joined
Nov 10, 2009
Messages
10,661
Reaction score
183
Points
923
A. Timing
B. Profit goals
C. Money management and tolerance for losses
 

rebung

Active Member
Joined
Mar 25, 2008
Messages
1,187
Reaction score
5
Points
25
aku nak bg nasihat pun tak reti..forex pun masih asyik -ve aje..open hari ni 2-3 hari baru nak close with sikit popit/BE.popit setakat 0.01-$1 aje.
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
1.5%..maknanye tt inginkan 3 dollar je sehari..

kalau tt ikut thread signal gu pun bole achieve ni..

p/s: sekadar pandangan..
 

cino

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
1,607
Reaction score
15
Points
25
guna teknik breakout je..high n low semalam.amik 10pip je dari breakout tu.insyaallah win le kalau 30 hari kalah 1 hari camtu
teknik OR orangeroshan simple teknik. OR kata nenek dia umur 80 tahun n anak dia umur 5 tahun pun boleh buat profit guna teknik nie.
cadangan SL untuk GU 50pip.
 

cino

Active Member
Joined
May 28, 2008
Messages
1,607
Reaction score
15
Points
25
guna teknik breakout je..high n low semalam.amik 10pip je dari breakout tu.insyaallah win le kalau 30 hari kalah 1 hari camtu
teknik OR orangeroshan simple teknik. OR kata nenek dia umur 80 tahun n anak dia umur 5 tahun pun boleh buat profit guna teknik nie.
cadangan SL untuk GU 50pip.
 

nakaltitude

Fun Poster
Joined
Apr 22, 2008
Messages
240
Reaction score
3
Points
15
Salam aku pun baru je nak balajar berforex ni.. skang ni masih pakai demo baru je dua hari.. au pakai demo insta MT4 aku amik leverage 1:100 deposit awal cuma usd500 sbb mmg cadang nak labur dlm amount tu la.. so korang rasa aku dah boleh start trading pakai real money ke kalau aku target earn sehari dlam usd30 - usd 40 sehari? atau ada lagi yg aku kena tajamkan lagi.. sbb terus terang aku main ni ikut gerak hati je.. stakat tengok graf sikit2 pastu terus trading.. tak tau ikut singnal lagi nie... indicator pun haram tak geti pakai.. tolong lakasi nasihat sket.. aku tak geti nak set SL
screen shoot trading aku sejak semalam hingga hari ni.. kasi komen sket..
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register