Bagaimana buat Ice Blended dan bubble milk tea?

CG Sponsors




emo.asia

Freshie
Joined
Dec 25, 2008
Messages
23
Reaction score
2
Points
8
Kilang Taiwan and Malaysia bekerjasama untuk membantu sesiapa yang ingin membuka gerai jual ice blended/bubble milk tea atau OEM ice blended powder jenama sendiri.

Sejak tahun 2008 sampai hari ni sudah berjaya membantu lebih 100 jenama ice blended and bubble milk tea (gerai, restoran and kafe) di Semenanjung Malaysia dan East M'sia.

Servis kami dari Rekaan Company Logo, Printing, Concept Creation, Promotion strategy, Branding, Products OEM, Packaging labeling sampai Business Start up. Yang ini hanya ambil 2 hingga 4 minggu sahaja.

Sudah 30 Tahun dalam bidang minuman. Kilang membuat Kopi, Krimer, Teh, Ice Blended, Pudding, jelly dan lain-lain.

Sesiapa yang berminat sila hubungi
Mr. Tan 012-376 6776, Waktu Kerja sahaja.
Untuk sesiapa yang serius sahaja.
 
Sponsored Post

emo.asia

Freshie
Joined
Dec 25, 2008
Messages
23
Reaction score
2
Points
8
Kalangan Melayu, biasa suka ice blended. walaupun bubble milk tea hanya untuk orang cina, tapi sekarang market melayu sangat besar, i ada beberapa malay client dah mula bisness bubble milk tea mereka. invesmen kurang daripada ice blended bisness. Sekurang kurangnya tak payah beli blender dan tak payah pakai elektrik.

Inilah keistimewaan bubble milk tea. Bubble ia itu pearl dari taiwan (halal) sangat sedap. Makan sekali saje mesti mau makan lagi.

Untuk keterangan selanjutnya, sila hubungi saya. TQ!
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,514
Reaction score
473
Points
131
kasi contoh gambar sket buble milk tea..

x pernah tgk la
 

bob76

Legendary Member
Joined
Jul 7, 2010
Messages
16,284
Reaction score
70
Points
120
kat singapore mmg bersepah bubble tea nie...tapi kpd TT...i don't know if u're muslim or not, tapi tak cukup setakat cakap pearl dia halal, susah nak percaya tanpa sijil yg sah...ramai non-muslim ingat kalau takda bab1 tu dah halal...actually it takes much more than that to be certified halal.
 

emo.asia

Freshie
Joined
Dec 25, 2008
Messages
23
Reaction score
2
Points
8
Yeah, betul cakap u!

Produk kami memang halal. tahun 2008, bila kita starting masuk malay market, starting memang hadapi masalah halal. Tapi early 2009 halal dah ada, so masa tu memang cepat.

client i 60% melayu. Bagi waffle, ice blended and bubble milk tea memang semakin LAKU kat Malaysia.

Ada beberapa jenama popular juga client i tapi tak boleh beritahu u. Harap maaf.

Jika u memang minat, boleh call i buat temujanji dan i boleh tunjuk halal cert kepada u. U boleh cuba minuman kami juga. All CONSULTATION FREE!!!!

Terima Kasih.
 

StanNero

Super Active Member
Joined
Mar 12, 2006
Messages
7,442
Reaction score
164
Points
73
kat singapore mmg bersepah bubble tea nie...tapi kpd TT...i don't know if u're muslim or not, tapi tak cukup setakat cakap pearl dia halal, susah nak percaya tanpa sijil yg sah...ramai non-muslim ingat kalau takda bab1 tu dah halal...actually it takes much more than that to be certified halal.
x silap ako tapioca pearl @ bubble nie dari ubi kayu juga..xde bahan pelik2 pun..mmg mostly jumpa bahan nie dalam buat kuih...
 

emo.asia

Freshie
Joined
Dec 25, 2008
Messages
23
Reaction score
2
Points
8
x silap ako tapioca pearl @ bubble nie dari ubi kayu juga..xde bahan pelik2 pun..mmg mostly jumpa bahan nie dalam buat kuih...

WOW!!! Tera lah StanNero!! :D

Pearl dibuat daripada tapioca, technology ni hanya didapati di Taiwan dan china. Tapi produk kami dari Taiwan. Pearl kami jamin Halal dan tak ada preservative.so hanya boleh simpan 3 - 6 bulan je. Tak boleh tahan lama.

Sekarang anda boleh beli di bakery ingredient shop. Sebab kompeni i juga suply kepada mereka. Biasa ada pek kecil mungkin 250GM. Tapi packing asal kami memang 3KG. Harga lebih kurang RM20/3KG, boleh buat 100 hingga 200 cups bubble milk Tea. MEMANG SANGAT MURAH.
 

cre8tive

Legendary Member
Joined
Oct 14, 2008
Messages
17,158
Reaction score
614
Points
161
mr tan, biasanya mau bukak gerai jual bubble milk tea ni start-up modal berapa? standard gerai keciklah mcm pasar malam.

mana u punya office? kalau mahu beli, direct thru u atau distributor lain?

tq
 

ar_shad87

Active Member
Joined
Sep 28, 2010
Messages
1,186
Reaction score
6
Points
25
aku time belajar kat aus dulu memang buble tea minuman faveret la setiap hari. sebab kat sana memang tak dapat nak minum teh tarik atau milo ais, hari-hari layan buble tea. kalau tak silap aku, sampai ada 30 perisa lain2. biasa ade pearl gan jelly. memang sedap. dan aku rasa buble tea ni memang boleh pegi jauh.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register