BTC USD 24,389.8 Gold USD 1,800.78
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Bagaimana basikal mengubah kehidupan masyarakat menjadi lebih baik

AlYamani

Legendary Member
gem
Messages
12,292
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,292
Reaction score
630
Points
161
Takut orang upahan jer,tah sapa solo kat sini,bukan grup cyclist ni...
Bawak MTB pulak tu,bukannya RB...
Mana ada MTB bawak atas jalanraya,MTB pergi Kemensah patutnya.

Cameraman pun macam lahana+.:(scam:(scam:(scam
 
Sponsored Post

notepad

Legendary Member
gem
Messages
10,719
Joined
Sep 17, 2011
Messages
10,719
Reaction score
1,084
Points
206
sekarang ini budak budak dan kanak kanak pergi sekolah hampir semua naik motor. orang tua pula yang sebok naik basikal.
 

AlYamani

Legendary Member
gem
Messages
12,292
Joined
Jan 23, 2011
Messages
12,292
Reaction score
630
Points
161
Ni bukan cyclist,tah pemain bola cikai mana pkai stokin sampai lutut,apa tak pakai boot bola sekali,kan nampak prejudice dia,nak khianat cyclist.

Glove ada pakai kaaa.
 

QIPIDELANA

Legendary Member
gem
Messages
11,082
Joined
Dec 13, 2012
Messages
11,082
Reaction score
530
Points
176
Harap kerajaan haramkan basikal berada di jalan2 utama.Menyusahkan org lain.
 

abangpower

Active+ Member
Messages
3,604
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,604
Reaction score
382
Points
41
salam PKP2.0 amigoossssssss! so la ni mlm2 x bleh kayuh, tapi pagi+petang buleh

nanti aku share kayuhan PKP2.0 kat sini yeehaaaaa
 

abangpower

Active+ Member
Messages
3,604
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,604
Reaction score
382
Points
41
lama x jenguk thread ni, sebab pkp x bleh kayuh baskat layan trail, aku layan blues sambil tengok youtube mtb ajalah,

la ni banyak area oversea depa dah vaccinated lebih 70% so depa dh buka utk mcm2 xtvt sukan spt mtbiking EWS downhill race



 

abangpower

Active+ Member
Messages
3,604
Joined
Sep 5, 2010
Messages
3,604
Reaction score
382
Points
41

KTMB lancar koc basikal​

Wan Asrudi Wan Hasan
[email protected]
MOHD Rani Hisham Shamsudin Merasmikan pelancaran program familiarization trip ekspres koc basikal (XKB) KTMB Stesen KTMB KL - Tanjung Malim- KTMB KL. FOTO Aswadi Alias
MOHD Rani Hisham Shamsudin Merasmikan pelancaran program familiarization trip ekspres koc basikal (XKB) KTMB Stesen KTMB KL - Tanjung Malim- KTMB KL. FOTO Aswadi Alias

Kuala Lumpur: Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) hari ini memperkenalkan perkhidmatan terbaru menerusi Express Koc Basikal (XKB).

Sempena pelancaran XKB kira-kira 150 peserta terdiri daripada pengamal media, wakil Tourism Malaysia, syarikat swasta, wakil kelab basikal dan beberapa jemputan khas memyertai Program Familiarization Trip (FamTrip).
Menerusi program FamTrip peserta dibawa menaiki tren XKB dari Stesen Kuala Lumpur ke Stesen Tanjung Malim.

Setiba di Tanjung Malim peserta menyertai aktiviti berbasikal santai selama dua jam menggunakan laluan Stesen Tanjung Malim - Sungai Bil - Behrang Ulu - Sungai Dara - Sungai Bil - Stesen Tanjung Malim sejauh 49 kilometer.

Majlis pelepasan disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif KTMB, Mohd Rani Hisham Shamsudin

Ketua Pegawai Korporat KTMB, Suhaimi Yaacob berkata pihaknya memperkenalkan perkhidmatan XKB iaitu tren sewa khas bukan sahaja kerana aktiviti berbasikal merupakan trend masa kini dan menjadi gaya hidup ramai rakyat Malaysia.

"XKB juga diperkenalkan sebagai tanda sokongan KTMB kepada kempen Agenda Nasional Malaysia Sihat (ANMS) bertujuan meletakkan peningkatan taraf kesihatan rakyat Malaysia sebagai keutamaan melalui gaya hidup sihat." katanya.

Tambahnya, koc basikal yang pada asalnya ialah koc tempat duduk penumpang diubah usai untuk memuatkan 60 basikal.
Harga sewaan XKB bergantung kepada laluan tren atau jarak perjalanan yang dipilih pelanggan.

Untuk pertanyaan lanjut dan tempahan sila hubungi talian 03-22631077 atau email [email protected]
Disiarkan pada: Januari 29, 2022 @ 9:50am

 

jaih

Legendary Member
gem
Messages
10,751
Joined
Jan 14, 2006
Messages
10,751
Reaction score
753
Points
171
kalu bleh attach koc tu ngan ekspress timuran..mcm trip KL-Kelantan nih.. .ramai rsnya geng basikal naik train nih... sampai kelate kayuh jaa sambil touring seluruh kelate.. kiranya trip short touring
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
370,518
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
370,518
Reaction score
22,845
Points
2,836
Awards
1
kalu bleh attach koc tu ngan ekspress timuran..mcm trip KL-Kelantan nih.. .ramai rsnya geng basikal naik train nih... sampai kelate kayuh jaa sambil touring seluruh kelate.. kiranya trip short touring

Sdak terr blh gohek JJCM alek nung
 
Sponsored Post

Top
Log in Register