AZZ Marketing Sdn Bhd(KT0237581-M)-azz marketing.com

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
41
Points
80
Salam

Kami adalah syarikat penternakan ikan keli dan air tawar yang terbesar di negeri Kelantan

Dengan modal serendah RM1350, saya mengajak anda untuk sama2 menjadi ahli dalam perniagaan ikan keli ini

Dengan modal ini, anda akan mendapat pulangan setiap 4 bulan sebanyak RM500 hasil daripada penjualan ikan yang telah cukup tempoh matangnya iaitu 4 bulan..

Harga yang anda bayar adalah termasuk pukat, jaring, sangkar, makanan ikan, benih ikan dan kos pemeliharaan

Setiap ahli akan mendapat resit dan kontrak yang ditandatangani untuk penerimaan duit keuntungan

INI BUKANLAH SKIM @ SCAM TAPI PERNIAGAAN IKAN KELI YANG BENAR

Bagi yang ingin melawat kolam, sangat dialu2kan supaya dapat menilai sendiri samada kolam ini benar2 wujud atau tidak

Bagi yang benar2 berminat, bolehla menhubungi saya samada melalui sms, [email protected]

Ni gambar saya(baju hijau) di opisnya dan di salah satu dari 5 tempat pemeliharaannya..



MASALAH DARI SEGI PERUNDANGAN

Pihak syarikat tidak melanggar mana-mana undang-undang di Malaysia kerana:

1. AZZ Marketing tidak mengambil sebarang deposit. Pembayaran hanya perlu dibuat semasa kontrak pemilikan ditandatangani oleh anda.

2. Wang yang anda berikan digunakan untuk membeli barangan keperluan projek ternakan ikan anda dan barangan tersebut menjadi milik anda. Pihak AZZ Marketing hanya menguruskan pembelian barangan, penjagaan dan penjualan ikan anda dan keuntungan hasil jualan ikan dibahagi sama rata antara pihak syarikat dan anda sebagai pemilik.

3. Keuntungan anda juga dinyatakan di dalam kontrak berdasarkan nilai ringgit Malaysia.

4. Risiko anda sebagai pemilik juga dinyatakan di dalam kontrak.

5. Harga ikan anda dan kos bahan mentah seperti benih dan makanan ikan dikawal oleh harga siling yang telah ditetapkann oleh pihak AZZ Marketing. Dengan adanya pengawalan harga tersebut, keuntungan anda adalah tetap dan tidak dipengauhi oleh keadaan pasaran. Risiko kerugian anda seandainya berlaku kejatuhan harga ikan di pasaran ataupun kenaikan kos bahan mentah dapat dielakan dan ianya ditampung oleh pihak AZZ Marketing.

6. Mengaplikasikan sistem pemilikan dan bukannya syer. Pihak AZZ Marketing tidak menjual sebarang syer syarikat kepada anda. Kontrak pemilikan anda memiliki tarikh mula tetapi tidak memiliki tarikh akhir kontrak. Tarikh akhir bergantung kepada anda sebagai pemilik. Anda boleh menamatkan kontrak setiap kali hasil dan boleh mendapatkan balik barang keperluan projek anda atau menjual balik kepada AZZ Marketing ataupun memindah milikkan kontrak anda kepada orang lain dan anda akan mendapatkan balik modal anda. Seandainya pihak AZZ Marketing tidak mampu lagi untuk menguruskan projek ini, pihak AZZ Marketing akan membeli balik kontrak anda dengan nilai asal dan pihak AZZ Marketing akan membantu anda untuk berdikari menguruskan projek ternakan anda
 
Sponsored Post

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
41
Points
80
NI GAMBAR OPIS KAT BUNUT SUSU













 
Last edited by a moderator:

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
41
Points
80
NI GAMBAR KAT SALAH SATU KOLAM PEMELIHARAANNYA DI BANGGOL ARA







 
Last edited by a moderator:

idamanonline

Junior Member
Joined
Nov 16, 2009
Messages
74
Reaction score
0
Points
6
menarik gakkk ni.....dekat jer ngan kg aku. tp x penah pegi lagi...
 

pedagang cyber

Active+ Member
Joined
Mar 28, 2007
Messages
2,961
Reaction score
19
Points
25
dulu rasanya rm800 je utk 1 kolam...sejak bila naik pulok...pulangan 500 sebulan tu tetap ke?
 

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
41
Points
80
Rm500 tu bpe kali dpt??
rm500 akan dapat setiap 4 bulan
masuk kali keenam(2tahun) kos sebanyak rm360 akan dikenakan untuk penukaran jaring, maintenance kolam, tukarpukat.. jadi akan dapat rm140
masuk bulan ke 7, akan dapat rm500 semula
masuk bulan ke 12(4tahun, proses sama akan berulang semula)
 

peja510

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2009
Messages
7,875
Reaction score
41
Points
80
dulu rasanya rm800 je utk 1 kolam...sejak bila naik pulok...pulangan 500 sebulan tu tetap ke?
yang tu masa mula2 dulu
dah lama dah
masa tu rm100 pun boleh
tapi sebab sekarang dah buka banyak tempat pemeliharaan(satu tempat ade dalam 300-400 kolam)
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register