BTC USD 62,309.8 Gold USD 1,764.45
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Azam 2011 - Nak cari kereta AUTO 2nd hand (itu je yg mampu)

Yati06

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
178
Reaction score
2
Points
15
Hi, saya Yati.

Nak carilah kereta perodua 2nd hand auto 2004 - 2006, janji auto, Kelisa atau Viva. Pertama kali nak beli kete secondhand, dah pernah beli kereta baru 2 biji dah habis bayar pun tp this time yg secondhand sbb dah berkeluarga byk nak pakai duit :)):)cgrock
Harap rakan CG dapat bantu...rekomen ker, bg maklumat ker apa ker...sbb bab ni tanya haben dier so tanya kat orang lain lak ~X( so terpaksalah independent.
 
Sponsored Post

sidang muda

Super Active Member
Joined
Jun 30, 2008
Messages
6,880
Reaction score
31
Points
70
Hi, saya Yati.

Nak carilah kereta perodua 2nd hand auto 2004 - 2006, janji auto, Kelisa atau Viva. Pertama kali nak beli kete secondhand, dah pernah beli kereta baru 2 biji dah habis bayar pun tp this time yg secondhand sbb dah berkeluarga byk nak pakai duit :)):)cgrock
Harap rakan CG dapat bantu...rekomen ker, bg maklumat ker apa ker...sbb bab ni tanya haben dier so tanya kat orang lain lak ~X( so terpaksalah independent.



nak buat laon ke nak beli cash
kalu nak wat laon takut tak lepas sebab nama awak ada kereta
overcomitment
 

Yati06

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
178
Reaction score
2
Points
15
Ingat nak wat loan je...nak guna nama adik..sbb kereta proton saga yg ada bagi kat adik sbb kereta manual. Lagipun dah habis bayar lama dah. Keta kancil yg lagi satu dah tukar nama kepada adik sorang lagi pun sbb dah habis bayar lama (suma sedekah kat adik je)
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,979
Reaction score
109
Points
128
saya tgk kat mudah.my,
dalam RM20K-RM30K yg byk..
coba sis usha kat sana..
saya pown ada gak hajat nak amek keta 2nd hand,
tapi yg manual la, sbb asik bwk auto je..time nak bwk manual dah tergagap-gagap..
 

Yati06

Fun Poster
Joined
Apr 10, 2008
Messages
178
Reaction score
2
Points
15
t.kasih...nak masuk mudah kejap lagi.
sy lak asyik pandu manual je..penat manual ni nak pulak jalan jem tu yg nak amek auto :)
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,979
Reaction score
109
Points
128
t.kasih...nak masuk mudah kejap lagi.
sy lak asyik pandu manual je..penat manual ni nak pulak jalan jem tu yg nak amek auto :)

owh, yer jugak..
kalo jem bawak manual lenguh kaki..
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
convert jer la keta tg ade ker auto...lagi kos murah..x yah berhutang
 

asby

Legendary Member
Paid Membership
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
kalau lenguh 2 2 pakai tiptonic plak...kelisa ada kalau pandai cari dalam 17-20k...tapi kalau viva confirm 20k lebih coz semuanya tahun baru lagi...
kalau Myvi sekarang kat mudah pun dah ada 30k...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register