Awas! Jalan semua rosak. Bahaya. Tak payah bayar cukai. Tak kesian rakyat!

CG Sponsors




WordPress

Active Member
Joined
Dec 27, 2010
Messages
1,221
Reaction score
10
Points
25
Lokasi: Persiaran Surian, Mutiara Damansara, Petaling Jaya (Bersebelahan Ikano Power Center/IKEA/The Curve)
Dari LDP (One Utama) menuju ke Kota Damansara

Aku mula duduk area sini dari tahun 2011.
Masalah jalan rosak/berlubang kat tempat tu dah memang ada sejak dulu lagi.
Mula-mula dulu diorang tampal lubang tu.
Tak lama lepas tu rosak balik. Then, tampal lagi.
Then, rosak lagi, tampal lagi. Dah berpuluh kali agaknya macam tu.

Masalahnya, tak kan benda sikit macam tu pun tak boleh nak settle.
Setakat rosak macam tu susah sangat ke kerja dia sampai berlubang berkali-kali.
Kontraktor jenis apa buat kerja macam tu.
Tak kan semua yg terlibat (pihak berkuasa & kontraktor) main lepas pandang je.

Ni kira kawasan bandar ni. Kalau kawasan kampung entah apa la nasib dia agaknya.
MRT kat atas tu boleh pulak bagi perhatian. Kononnya MRT utk kemudahan rakyat.
Dah tu, kemudahan yg lain tu terus diabaikan la?
Sebab apa? Sebab MRT menguntungkan. Jalan biasa takde bagi apa2 profit.

Nak harapkan menteri? Menteri tak boleh harap.

Macam biasa, nak kena bagi viral satu Malaysia baru akan ada tindakan.
Bila dah selesai masalah, akan ada satu pihak terhegeh-hegeh mengaku tindakan diambil atas sebab prihatin kepada rakyat.

Phuiiii!!

 
Sponsored Post

sakup

Banned
Joined
Mar 18, 2015
Messages
200
Reaction score
0
Points
10
kalau buat tak rosak2.... mana nak dpt kontrak untuk membaiki....xdala duit tuk kroni
 

wantrader82

Active+ Member
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,939
Reaction score
128
Points
33
jalan ni bawah PBT bro...azmin Ali sila jawab....
 

WordPress

Active Member
Joined
Dec 27, 2010
Messages
1,221
Reaction score
10
Points
25
Sekarang ni just letak kon gitu je

Dah berbulan-bulan dah just letak kon je

Takde pun yg repair

Member aku pernah eksiden motor kat lorong sebelah tu

Kes lubang gak, sebab takde kon masa tu

Nasib tak kena lenyek dgn kete
 

keding

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2011
Messages
994
Reaction score
4
Points
15
Tanam je pokok kt kawasan brlubang tu.

Kalau xbuat kje gak xtau la
 

taufikb

Fun Poster
Joined
Feb 14, 2014
Messages
729
Reaction score
0
Points
10
bayar roadtax tuk jalan berlubang sbb klu roadtax xda polis saman kesimpulan nya duit roadtax tadi x bg kat jkr tuk buat jalan tu sbb jalan berlubang
 

satriahitam

Active+ Member
Joined
Oct 15, 2008
Messages
4,495
Reaction score
52
Points
30
nie agaknya dpt kontraktor lari la nie... quot kat pbt rege murah, bila dapat kontrak nak buat rupanya lari budget... cabotttt.... tu yg selalu sangat kena kat mana2 majlis bandaran dan pbt.... masa dpt kontrak tampal jalan x ikut spec psl xder budget... patutnya turap 9 inci tapi budget xder dia turap 3 inci berlubang2 la balik psl x cukup tar ngan batu... agaknya laaa..

p/s : den tak tau brapa inci turap jalan, atas tu contoh jer... heheheh
 
Sponsored Post
Top
Log in Register