AWAS.... ...Ajaran Sesat TERKINI............

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.
Sponsored Post

AceGlobal13

Active Member
Joined
Dec 22, 2008
Messages
1,969
Reaction score
81
Points
30
Masya Allah....:)

Tuan sconsult senaraikanlah sikit antara agenda utama diorang pastu beberapa ajaran yang dah dikenal pasti kat sini...pun cantik gak...:)

Pastu terangkan sikit tentang contoh2 hinaan yang diorang lemparkan pada ulama dan apa ajaran zahir batin tersebut..
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Senarai kumpulan ajaran sesat......

Masya Allah....:)

Tuan sconsult senaraikanlah sikit antara agenda utama diorang pastu beberapa ajaran yang dah dikenal pasti kat sini...pun cantik gak...:)

Pastu terangkan sikit tentang contoh2 hinaan yang diorang lemparkan pada ulama dan apa ajaran zahir batin tersebut..
Ustaz ni buat2 tak tahu pulak.... surf & tolong lah copy/paste kan.... :D

Nak taip yang atas tu pun kat sejam siap dgn edit...tu pun mungkin ada silap, kejap kau kejap aku... :D
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
nak tanya satu je kat ustaz...pernah ke ustaz pergi berjumpa dengan golongan2 seumpama ini?

Kalau dah jumpa, baik ustaz terangkan kumpulan mana dan ajaran jenis apa, adakah laporan kepada jabatan agama telah dibuat?

Ataupun ustaz hanya menilai mereka dari segi tulisan?
 

faizfakhirin

Active Member
Joined
Sep 24, 2006
Messages
2,047
Reaction score
8
Points
25
aku pun kdg xfhm org ikut ajaran sesat nie...tambah2 lagi pengikut kahar tue...kahar yg mengaku dia nabi....hahaha...dhla kata nabi untuk umat melayu...adeh...pengikutnya plak bersungguh konfem bleh masuk syurga....hahaha...melucukan...
 

king_diamond

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 3, 2008
Messages
10,160
Reaction score
359
Points
131
aku pun kdg xfhm org ikut ajaran sesat nie...tambah2 lagi pengikut kahar tue...kahar yg mengaku dia nabi....hahaha...dhla kata nabi untuk umat melayu...adeh...pengikutnya plak bersungguh konfem bleh masuk syurga....hahaha...melucukan...
yang tu memang real2 la sesat, sebab tak ada lagi nabi selepas junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW....cuma tak tau golongan mana yang ustaz sconsult maksudkan tu....ada masuk dalam paper ke....gerakannya di mana dan sebagainya....
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
nak tanya satu je kat ustaz...pernah ke ustaz pergi berjumpa dengan golongan2 seumpama ini?

Kalau dah jumpa, baik ustaz terangkan kumpulan mana dan ajaran jenis apa, adakah laporan kepada jabatan agama telah dibuat?

Ataupun ustaz hanya menilai mereka dari segi tulisan?
Nanti saya jelaskan bila saya ada kesempatan...Insya'Allah.
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register