Awal Ashaari Di Kecam Netizen

CG Sponsors




ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,727
Reaction score
597
Points
81
https://en.wikipedia.org/wiki/Christmas , seksyen introduction of festival
https://www.christianity.com/church...corded-celebration-of-christmas-11629658.html
https://www.bustle.com/articles/198...elebrated-the-holiday-is-newer-than-you-think para 3
banyak lagi article2 ..rajin2 la baca

bro punya fact mane?
https://malay.bismikaallahuma.org/2009/islam-dan-hari-krismas/
 
Sponsored Post

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
26,011
Reaction score
3,798
Points
236
solat tu sudah wujud sebelum muhd lagi
Ko tak solat itu ko punya psl
Sendiri buat sendiri tanggung
View attachment 326392
betul bro, kawin, tapi Agama tu dipertinggikan ..even Sultan / Agong boleh kawin, darah daging halal ke tidak?

hahahaha .. tu yang saya maksud dalam topik seblum kena suspend .. kita bicara, share idea, saya tak tanya Islam, tapi tanya "Melayu" ..

dapat PU jadi Ustaz?, tau mereka masksud Ustaz? .. satu je nasihat, jangan jadi ***** ..

saya suka kawan Islam, tapi bukan Melayu tersenggong fikiran .. Allahuallam ..
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,449
Reaction score
2,004
Points
201
betul bro, kawin, tapi Agama tu dipertinggikan ..even Sultan / Agong boleh kawin, darah daging halal ke tidak?

hahahaha .. tu yang saya maksud dalam topik seblum kena suspend .. kita bicara, share idea, saya tak tanya Islam, tapi tanya "Melayu" ..

dapat PU jadi Ustaz?, tau mereka masksud Ustaz? .. satu je nasihat, jangan jadi ***** ..

saya suka kawan Islam, tapi bukan Melayu tersenggong fikiran .. Allahuallam ..
Diorg mufti2 pendakwah2 ni acah2 suci aje tu
Semua tu gunakan agama utk control binatang ternakan mereka

mana ada diorg berani tegur raja2 sultan
Suh kita byar zakat perniagaan lah, zikir itu doa ini..sakit pun pegi hospital jumpa doktor jg

depa pun 2x5 mcm kita juga sebenarnya
biasa laa mkn gaji hehhe
 

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
11,449
Reaction score
2,004
Points
201
PU Syed Minta Awal Ashaari & Syed Saddiq Padam Gambar Pakai Topi Santa Claus
pu-syed-scha-saddiq-krismas.jpg

Pendakwah bebas, PU Syed menegur tindakan segelintir artis dan individu berpengaruh yang memuat naik gambar meraikan sambutan Hari Natal baru-baru ini.

Jelas PU Syed, pemakaian topi Santa Claus atau perhiasan yang berkaitan Hari Natal tidak dibenarkan.
"Pemakaian topi Santa Claus atau perhiasan dan pakaian yang berkaitan Hari Krismas termasuk meletakkan pokok Krismas adalah tidak dibenarkan.
"Tidak ada keperluan untuk memakai kerana pemakaian atau perhiasan tersebut seakan-akan menunjukkan pengiktirafan terhadap pakaian itu.

"Jika ada jemputan maka ianya terhad kepada kadar yang diperlukan seperti jamuan makan. Itupun adalah sebagai tanda menjaga hubungan baik bukannya mengiktiraf kepercayaan dan perayaan mereka," tulisnya di Instagram.
A post shared by SYED MOHD BAKRI BIN SYED ISHAK (@_pusyed)
PU Syed tampil bersuara setelah diasak netizen mengenai hukum golongan selebriti dan individu kenamaan yang memakai topi Santa Claus dan berkongsi di media sosial baru-baru ini.
Dalam entri sama, PU Syed turut memetik beberapa nama selebriti termasuk Awal Ashaari dan Scha Alyahya serta bekas Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq.
Pesan PU Syed lagi;"Semoga dapat dipadamkan gambar-gambar kalian dengan memakai topi Santa Claus itu.
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,724
Reaction score
634
Points
116
awal pun kena tiaw..
lambat lagi la kena tiaw..
aptb
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
31,287
Reaction score
1,542
Points
201

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,414
Reaction score
631
Points
161
Artis mane bleh tegur...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register