BTC USD 35,960.3 Gold USD 1,838.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

"Awak Ingat Saya Ini Tiada Duit Ke?" - TMJ

Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,995
Joined
Jul 1, 2008
Messages
35,995
Reaction score
2,739
Points
261
Awards
1
Da jgn sebuk sgt pasal jdt.. bia la org johor merasai sendiri
 

HafizShukor

Junior Member
Messages
59
Joined
Jun 6, 2019
Messages
59
Reaction score
30
Points
26
aku cakap tak payah gaduh dgn rakyat jelata
tak payah cetus kontravesi.
nanti kene bahan koyak.

cukup folower/ supporter yg balas n jawap semua tuduhan
aku yakin takat nak balas isu duit , folower yg jawap pun dah cukup.
tak perlu turun padang untuk cerita dia banyak duit.
iqbal tu lain lah, kalau dia tak tunjuk dia banyak duit orang tak tau
Berbalik pada topik, tuduhan yg dilemparkan sangat berat. bole menjejaskan reputasi JDT, keluarga sultan johor dan yg lain2 berkempentingan. Kalau setakat nak main2 macam MB kedah xdak masalah. Sebab tu TMJ kena bersuara..

Orang ramai lagi2 yg kuat bermedia so sial ni ingat semua benda boleh tuduh. Rakyat jelata otak pon dah x betul. Isu politik terbawa2 sampai benda2 lain. Contoh benda begini la.. asal kaya, rasuah makan duit, bolot projek, kroni dan sebagainya.

Aku lantang bab2 khabar angin ni.. Kalau negara lain dah kena saman. Contoh negara sebelah, media pun x berani huraikan dan buat andaian. Di Malaysia ni, komen mengomen, kritik mengkritik tanpa asas dah menjadi budaya.. ditambah lagi kutuk mengutuk & kadang2 sampai melampaui batas.

Hakikatnya rakyat jelata negara ni percaya pada khabar angin. Pantang disuap, telan bulat2. contoh pon banyak macam isu vaksin. Lagi dibiar lagi melarat dan boleh menyebabkan huru hara dan menjejaskan keharmonian.
 

GeeKaDoY

Active Member
Messages
1,999
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,999
Reaction score
434
Points
51
Berbalik pada topik, tuduhan yg dilemparkan sangat berat. bole menjejaskan reputasi JDT, keluarga sultan johor dan yg lain2 berkempentingan. Kalau setakat nak main2 macam MB kedah xdak masalah. Sebab tu TMJ kena bersuara..

Orang ramai lagi2 yg kuat bermedia so sial ni ingat semua benda boleh tuduh. Rakyat jelata otak pon dah x betul. Isu politik terbawa2 sampai benda2 lain. Contoh benda begini la.. asal kaya, rasuah makan duit, bolot projek, kroni dan sebagainya.

Aku lantang bab2 khabar angin ni.. Kalau negara lain dah kena saman. Contoh negara sebelah, media pun x berani huraikan dan buat andaian. Di Malaysia ni, komen mengomen, kritik mengkritik tanpa asas dah menjadi budaya.. ditambah lagi kutuk mengutuk & kadang2 sampai melampaui batas.

Hakikatnya rakyat jelata negara ni percaya pada khabar angin. Pantang disuap, telan bulat2. contoh pon banyak macam isu vaksin. Lagi dibiar lagi melarat dan boleh menyebabkan huru hara dan menjejaskan keharmonian.
Ada pros juga khabar angin ni... lau semata2 harap kat laporan, alamat duit 1MDB hilang/rugi billion2 pun kita tak tau... at least khabar camni jadi spark plug/trigger point. yang penting penerimaan dan kajian...
 

mat_jenin

Fun Poster
Messages
199
Joined
Nov 22, 2012
Messages
199
Reaction score
28
Points
20
Kawan bukan org johor...tapi JDT ni team yang betul2 profesional...player lambat dtg training pun kena potong gaji...bukan sikit2...RM10K...team lain jauh lagi nak sampai level JDT ni kalau kat malaysia ni...team2 lain kalau boleh manage gaji player bulan2 tak sangkut bayar pun kira cukup bagus dah
rasanya team lain bukan tak nak tiru bang..tapi kalau gaji pun sangkut berbulan bulan..player pun takda mood nak datang latihan..pengurusan kelab la kena pandai la cari penaja..
 

Niyang

CG Top Poster Club
gem
Messages
42,864
Joined
May 13, 2009
Messages
42,864
Reaction score
1,615
Points
201
rasanya team lain bukan tak nak tiru bang..tapi kalau gaji pun sangkut berbulan bulan..player pun takda mood nak datang latihan..pengurusan kelab la kena pandai la cari penaja..

rase team lain pun ade rule dier... cume x lah dam jdt nk denda 10k kalo lewat... sbb gaji player jdt mmg tahap kayangan kalo nk bandingkan negeri lain... 10k tuh cam 1k jerk pd dorg...
 

akuehebat

Super Active Member
gem
Messages
7,874
Joined
Jan 12, 2012
Messages
7,874
Reaction score
543
Points
111
9 thn sblm tuh x penah lak dgr johor ade team bolasepak? mane dier pi?

johor fc, johor fa...sinomin dgn sang lebah..tu sblm jdt. ada je main masa awal liga super, masa liga perdana dulu..
tp masa tu johor fc x ramai fan, skuad belasahan. stadium pasir gudang, kalu game home, brpa sgt fans..
masa tu derby pata timur kelantan tranung, utara duk naik..belah selatan, nogori je y top..tu y tmj rasa bolasepak johor nk kena naik..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register