Auto start

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Minggu lepas masa melepak ngan gang Mercedes Owner Club kat kedai mattop ada satu mamat tu dok demo remote auto start dia. Sapa tau mana leh dapat benda tu...
 
Sponsored Post

fullfilth

Fun Poster
Joined
Dec 3, 2007
Messages
351
Reaction score
0
Points
10
kedai accessory kete biasa ada jual alarm mcm ni
 

fadel

Active+ Member
Joined
Mar 19, 2007
Messages
3,016
Reaction score
60
Points
35
...syOk oo!!.amik yG two way FM..punyer..le bes!!!.pakai auto starT..dari jaUh da bley start henjin!.wooo!.ak rase jauH jarak max auto start nie bley detect dlm dua blok banGonan,..dgn syarat tadak halangaN..semasa tranmisi ,..nak lebey bagus amik yg ade auto timer turBo timer...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
...syOk oo!!.amik yG two way FM..punyer..le bes!!!.pakai auto starT..dari jaUh da bley start henjin!.wooo!.ak rase jauH jarak max auto start nie bley detect dlm dua blok banGonan,..dgn syarat tadak halangaN..semasa tranmisi ,..nak lebey bagus amik yg ade auto timer turBo timer...
tau tak btand apa yang bagus...tahan lama dan yang penting harga berbaloi...
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
skang sy guna TENON 2 way lcd alarming system......

klu merc guna yg lg mahal le.....
 

notrexdame

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
76,139
Reaction score
63
Points
525
kat kedai brothers kot....
 

EncikEx

Legendary Member
Joined
Mar 21, 2007
Messages
12,047
Reaction score
92
Points
120
masa aku pakai evo 3 dulu... aku pakai auto start brand STARBO...

fungsinya

- bley start guna remote (matikan pun bley)
- start guna timer... (contoh set pukul 8 pagi... enjin start sendiri...
dan bley set tempoh berapa lama utk enjin hidup... dan mati)
- jadi turbo timer

dulu x salah aku beli siap pasang rm1200... tapi tahun 2000 laa :D
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,254
Reaction score
1,192
Points
221
kat mana mana pun ada jenis macam tu eboss... aku nak jugak pakai alarm macam tu... tapi aku pikir tak berbaloi ..kena tukar kete baru berbaloi.... ko nak pakai yang murah ke atau yang mahal... yang murah tu ko boleh cari kat lelong...tak silap aku dalam rm270- rm350 jek...kalau nak bagus pi kedai eccessories kete..mahal sikit laaaa.....

alarm tu jenis 2 ways alarm.....
 

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,254
Reaction score
1,192
Points
221




ini antara 2 way car alarm yang murah laa...steelmate tu paling mahal 500++ dalam lelong tapi kat kedai mau 700 lebih la.... upah pasang kedai rm150...aku dah tanya dah....sebab dulu aku sibuk nak pakai.
 

SOUL86F

Legendary Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
10,969
Reaction score
115
Points
123
eboos beli yg akn vibrate bila ada org nak curi keta tu...alarm bunyi remote pun vibrate...:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register