BTC USD 49,741.2 Gold USD 1,843.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Auto Charge Penjimatan Petrol 5%-25%

pakmaeh

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2007
Messages
627
Reaction score
0
Points
10
Ori_flyer_Fa.jpg


Auto Charge oleh Ori Product Sdn. Bhd.
Mungkin satu lagi alat atau cara yang boleh membantu kita mengurangkan kos bahan api kenderaan kita untuk jangka masa panjang terutamanya untuk mereka yang selalu membuat perjalanan jauh menggunakan kenderaan seperti saya.

Apa komen anda mengenai alat ini?
Adakah ia sama atau lebih baik dari alat seangkatan dengannya sebelum ini?
 
Sponsored Post

pakmaeh

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2007
Messages
627
Reaction score
0
Points
10
Ujian Puspakom - Asap Kurang 54% untuk enjin diesel

Didalam brouchure yang saya baca...

Auto-Charge telah di test di puspakom, selain memastikan pembakaran minyak yang lengkap ia juga terbukti mengurangkan asap kenderaan diesel sebanyak 54%
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
cmana yng dikata diesel tu lengkap pembakarannya?sbb enjin diesel takde pkai pencucuh?
 

anipo

Active+ Member
Joined
May 15, 2008
Messages
4,887
Reaction score
126
Points
33
ada cop sirim tak....:p
ha3:eek::eek:

bende baru ke ni..
mcm best je..kat mana jual eh..??#:-S
 

pakmaeh

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2007
Messages
627
Reaction score
0
Points
10
cmana yng dikata diesel tu lengkap pembakarannya?sbb enjin diesel takde pkai pencucuh?

Betul enjin disel tak pakai pencucuh tapi dia pakai glow plug @ heater...
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
mmg pkai heater,tapi utk kasi panaskan kebuk/injector ketika sejuk aje..jadi apabila enjin panas,heater tu dioffkan automatik..heater tu guna dc,ac pon boleh sbb ianya bkn magnet,cuma sama prinsip heater pembakar roti.
 

pakmaeh

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2007
Messages
627
Reaction score
0
Points
10
Auto Charge - Teknologi German

ada cop sirim tak....:p
ha3:eek::eek:

bende baru ke ni..
mcm best je..kat mana jual eh..??#:-S

Benda nie memang baru.. dan baru nak mula dipasarkan... namun inventornya yang baru balik dari german sedang menaik taraf alat ini lagi...

Abang kepada inventor alat ini mempunyai syarikat MLM dan abang dia masukkan produk ini diadalam produk yang dipasarkan olehnya...

Harga Ahli RM400 kalau runcit RM500
 

pakmaeh

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2007
Messages
627
Reaction score
0
Points
10
mmg pkai heater,tapi utk kasi panaskan kebuk/injector ketika sejuk aje..jadi apabila enjin panas,heater tu dioffkan automatik..heater tu guna dc,ac pon boleh sbb ianya bkn magnet,cuma sama prinsip heater pembakar roti.

Wah tuan nampaknya pakar dalam mekanikal nie... pada pendapat tuan macam mana yek alat ini boleh mengurangkan asap pada enjin diesel....

Ini info penting nie... harap tuan dapat membantu saya...
 

zamreda

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2008
Messages
31,388
Reaction score
51
Points
120
aku pon bingung cmana yng dikatakan boleh kurangkan asap tu..mngkin sbb injektor tu mgkin injektor elektronik....klau jenis manual iaitu gerakkan dari enjin tu tak dapek apa yng dikatakan tu..kira injektor elektronik mcm injection petrol...
alat ini stabilkan elektronik flip flop utk inkjektor mcm spark plug utk petrol...
ok pak maeh fahamkan ,sbb main agak ye..ialah teknologi enjin diesel bkn mcm dulu lagi..
 

pakmaeh

Fun Poster
Joined
Apr 30, 2007
Messages
627
Reaction score
0
Points
10
Auto Charge - Enjin Petrol dan Diesel

aku pon bingung cmana yng dikatakan boleh kurangkan asap tu..mngkin sbb injektor tu mgkin injektor elektronik....klau jenis manual iaitu gerakkan dari enjin tu tak dapek apa yng dikatakan tu..kira injektor elektronik mcm injection petrol...
alat ini stabilkan elektronik flip flop utk inkjektor mcm spark plug utk petrol...
ok pak maeh fahamkan ,sbb main agak ye..ialah teknologi enjin diesel bkn mcm dulu lagi..

Faham sikit-sikit... :">

kalau ikut brochure yang ini... test puspakom dijalankan ke atas Toyata Hilux 2494cc (Year Made 2007)

Sebelum asap adalah 29.30%
Selepas asap adalah 13.40%

sebelum suhu asap adalah 27 celcius
Selepas suhu asap adalah 30 celcius

Adakah kekurangan asap dan kenaikan suhu asap menunjukkan pembakaran yang lengkap...

Saya ada tenya pasal demo set untuk disel... hari tu saya hanya tengok demo set untuk enjin petrol... inventor tu kata tengah diusahakan....

Kalau masa demo set untuk petrol tu memang nampak spark plug punya api memang bertambah kuat..

Tak pe saya tengah buat personal test sekarang ini... tadi saya dah bawak kete saya sampai minyak kering... berenti tengah jalan tu... saya isi balik 4 liter minyak... nak bawak sampai minyak abis... tengok berapa KM boleh pegi tanpa Auto Charge...

Lepas tu saya akan isi balik 4 liter dan pasang Auto Charge... nak tengok berapa KM boleh pegi...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register