audio driver problem

CG Sponsors




a222

Fun Poster
Joined
Nov 1, 2008
Messages
124
Reaction score
13
Points
15
Macam mana nak settle problem multimedia audio controller. Dah 2 ari computer saya x ada sound. saya dah cuba reinstal Realtek AC'70 audio driver. Tapi bila sampai separuh jalan keluar 'blue screen crash' dan computer restart. Dah x ada idea nak buat apa lagi ni. sesapa yg pernah ada masalah ini atau sesapa yg tau apa saya patut buat plis help..
 
Sponsored Post

aragon

Fun Poster
Joined
Nov 8, 2007
Messages
479
Reaction score
32
Points
20
ko ader upgrade apa2 x sebelum nie?
 

HelangMerah

Active Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
1,281
Reaction score
2
Points
25
kena baca error yg kuar kat blue screen tu..apa dia cakap...rasanya ko bunya driver x ok kot...ada yang ac97 yg version lain...cuba unistall then masukkan yang version lain...
 

a222

Fun Poster
Joined
Nov 1, 2008
Messages
124
Reaction score
13
Points
15
kena baca error yg kuar kat blue screen tu..apa dia cakap...rasanya ko bunya driver x ok kot...ada yang ac97 yg version lain...cuba unistall then masukkan yang version lain...
x sempat nak baca. tiba2 kuar blue screen tu. pas tu computer restart dgn sendiri..dah cuba uninstal n reinstal sama juga jadinya. nanti sya cuba ac97 versian lain sat lagi.. tks..
 

HelangMerah

Active Member
Joined
Oct 13, 2008
Messages
1,281
Reaction score
2
Points
25
Ko punya motherboard jenis apa...pls tgk balik...pastu download driver audio berdasrkan mobo ko tu...baru betul...
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,551
Reaction score
69
Points
120
kenapa tiba² ada masalah... itu key point yg perlu disampaikan supaya senang nak bagi penyelesaian.
 

felix

Active+ Member
Joined
Mar 9, 2006
Messages
3,170
Reaction score
7
Points
25
nape x restore je ke ari sebelum promblem nie occur :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register