BTC USD 23,632.1 Gold USD 1,790.48
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Atlantis Journal: Let's Trade EUR/GBP (tadika level - usd 50 starting capital)

atlantis

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,221
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
BISMILLAH HIRRAHMAN NIRRAHIM.....
Alhamdulillah. syukur pada Allah yg memberi ilmu..

aku rasa terpanggil utk buka journal ni sebab ramai pemorek kita bermula dengan modal yg rendah...
di sini, kita akan trade euro/gbp dengan modal permulaan sebanyak usd 50.

journal ini bermula sekarang..
..................................................................................
anggapkan ini ada lah sekolah tadika utk pemorek2 yg baru nak mencuba perniagaan yg paling berisiko didunia.

f_1m_fd08130.gif


akaun khas telah disediakan.. LIFE PUNYA TAUUU...:))

dah didepokan sebanyak usd 50 sebagai permulaan
.....................................................................
f_1m_fd08130.gif


ok..
sapa2 nak nak ikut, sila buat garisan seperti dlm graf..

jarak antara garisan adalah 30 pip antara 1 sama lain..

ps:: sebijik macam kelas kafa..:)) :eek:
.......................................................................


susun pending sell pada setiap garisan.
tp kan pada garisan dibawahnya.

senang je kan ? :D
.......................................................................
jgn ngada2 nak cepat kaya.. ini kelas tadika sila guna 1 sen utk pending order. :))

konsep ini ada 2 bahagian..

pertama, peding order yg kita susun tu.

bahagian kedua, masuk buy pos pada waktu pagi antara pukul 6 hingga pukul 8. jumlah lot adalah 0.05 (5sen).
tp, set pada 5 pip sahaja.
.........................................................................



ni ada bekal sikit. buat jamu mata.
camni la keadaan akaun kita kendian hari
.........................................................................


..........................................................................


Alhamdulillah..
tips n trick untuk journal ni dah dilengkapan di page ni.

let get rolling.... <:p
 
Last edited:
Sponsored Post

jacksparow

Active Member
Messages
1,890
Joined
May 13, 2008
Messages
1,890
Reaction score
6
Points
25
BISMILLAH HIRRAHMAN NIRRAHIM.....

Alhamdulillah. syukur pada Allah yg memberi ilmu..











ps: saja singkatkan intro ni utk diedit kendian nanti :D

alahamdulillah..sharing is caring masta....

kita tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

:)) :)) :)) :)) :)) :))
 

atlantis

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,221
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
aku rasa terpanggil utk buka journal ni sebab ramai pemorek kita bermula dengan modal yg rendah...

di sini, kita akan trade euro/gbp dengan modal permulaan sebanyak usd 50.

journal ini bermula sekarang..
 

jacksparow

Active Member
Messages
1,890
Joined
May 13, 2008
Messages
1,890
Reaction score
6
Points
25
aku rasa terpanggil utk buka journal ni sebab ramai pemorek kita bermula dengan modal yg rendah...

di sini, kita akan trade euro/gbp dengan modal permulaan sebanyak usd 50.

journal ini bermula sekarang..

waahh..mcm best jek..

den nk try pololah kalo mcm tu..

:)) :)) :)) :)) :))
 

atlantis

CG Top Poster Club
gem
Messages
35,221
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
anggapkan ini ada lah sekolah tadika utk pemorek2 yg baru nak mencuba perniagaan yg paling berisiko didunia.
 

LuvHoneY

Super Active Member
Messages
6,787
Joined
May 24, 2008
Messages
6,787
Reaction score
39
Points
70
Papa bear TQ...
ceq numpang belajar..:)paid :)paid :)paid
 

MzJb

Active Member
Messages
1,004
Joined
Mar 9, 2008
Messages
1,004
Reaction score
14
Points
25
50usd??? mesti ramai follow masta.... :)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock :)cgrock
 

tengkubasri

Super Active Member
Messages
9,336
Paid Membership
Joined
Jan 16, 2008
Messages
9,336
Reaction score
5
Points
70
waaa, papa... (ikut gimik muka kat abatar tau) :))
tochee2... aritu da bg ilmu arini ada ilmu baru lg... semoga murah rezeki sokmo ek papabear :)paid
 

master04

Legendary Member
gem
Messages
10,130
Joined
Jan 17, 2008
Messages
10,130
Reaction score
4
Points
115
ada tempat park baru ni....aku park sini dulu
 

miXxer

Legendary Member
gem
Messages
13,252
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
aku tumpang support fellow ifx supporters.. :)cgrock
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.03039
USD / JPY
132.931
GBP / USD
1.22210
USD / CHF
0.94285
USD / CAD
1.27782
EUR / JPY
136.971
AUD / USD
0.70811

CG Sponsors




Top
Log in Register