atlantis free forex class: long term trade, daily cs + rsi 14 (expert, final episode)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18625
USD / JPY
104.705
GBP / USD
1.30455
USD / CHF
0.90414
USD / CAD
1.31257
EUR / JPY
124.206
AUD / USD
0.71389

CG Sponsors




Status
Not open for further replies.

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161


cam biasa, takyah mukadimah2. aku jalan terus je lah ek.
kalau manfaat kat korang, aku mati sok fatihah kan aku byk2

ni last kopek aku rasa. cukup la takat ni dulu rasanya. yg sebelum2 ni pun ramai tak katam lagi. yg ni dah masuk katagori expert. bila kata expert, aku takkan kasi byk clue cam budak2. ni kang ada la yg marah ni kang. nak kasi buat cara nak kasi :))..
lantak la korang. aku buat camni ada la sebab. bkn saja nak buli korang.

camni. apa yg aku kasi kat sini sebenarnya untuk aku. korang mesti tau(ingat, ini katagori expert) setiap trading style takkan boleh sesuai utk semua orang. tak ada kelas forex yg dapat ajar korang trade dan korang terus untung memanjang lepas tu. ini soal kesesuaian, kefahaman, kebolehan dan rezeki. salah satu point ni tak kena, tak jadi. kena ingat tu.

banyak yg korang kena study kalau nak ikut cara ni. ini adalah salah satu bab dlm tajuk price action. sumer orang pun tau, price action ni jenis teknik yg paling lumayan utk gamble. tapi yg ni yg paling kurang gamble la sbb masih memerlukan akaun yg tahan float :). selagi belum faham tajuk2 lain tu, lebih2 lagi bab money management, jgn la baca yg ni. buang masa je.

sengaja aku lambat2kan tajuk ni. aku tau je, ramai sgt jenis yg terus nak masuk expert. semangat yakin boleh yg tinggi yg bakal merosakkan masa depan :). aku ingat aku nak lock dulu tajuk ni, tapi taktau camna nak wat.

ok tu. cukup membebel. start mentelaah.
perati baik2 graf kat bawah. buat setting dibawah guna akaun korang dan teliti baik2.
 
Sponsored Post

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
perhatikan ketika garisan rsi bertemu dgn value 70 dan 30. kita takkan tahu kalau rsi akan terbabas value2 ni. memang ada terbabas pun, tapi jarak pip antara entry point dan keterbabasan tu boleh di kawtim dgn mm yg baik.

sekarang, terpulang korang mana nak korang tp kan pos korang tu. gunakan trailing atau/dan sl kat break even.
 

atlantis

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
sekian, long term trade (daily cs + rsi 14).
semoga berjaya..

thread dibuka utk merapu..:))
 

anoone

Legendary Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
12,410
Reaction score
60
Points
120
nak tumpang merapu..:))
 

anoone

Legendary Member
Joined
Mar 26, 2008
Messages
12,410
Reaction score
60
Points
120
rsi ni antara yg lom diterokai dgn details lagi...dgn terbukaknya thread ni leh ler aku bukak balik buku rsi..tq cikgu
 
Status
Not open for further replies.
Sponsored Post
Top
Log in Register