Astro Beyond, Feedback Pengguna ?

CG Sponsors




vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
Salam warga CG...

Ved nak tanya mengenai Astro Beyond... sesapa yang dah pasang, any comment.???

2 hari lepas ada salesman kedai TV advise Ved jgn pasang Astro Beyond... gambar jadi kecil katanya kalau kita tengok siaran yang bukan versi HD... betul ke..??
 
Sponsored Post

paklah^sti

Fun Poster
Joined
Jan 14, 2008
Messages
442
Reaction score
0
Points
10
Salam warga CG...

Ved nak tanya mengenai Astro Beyond... sesapa yang dah pasang, any comment.???

2 hari lepas ada salesman kedai TV advise Ved jgn pasang Astro Beyond... gambar jadi kecil katanya kalau kita tengok siaran yang bukan versi HD... betul ke..??
err...kite punya tv ok jer x,xplak jadi kecik..ia terpulang pada setting tv kite...nak gune byond..at least tv kat umah plasma HD...ada lcd HD atau led HD lagi cun...

buat masa ni ada 5 channel je yg ada HD...sebulan rm20...

tapi gambarrrrrrrr,bunyikkkkk...masyaallah...cerita pun payah,tgk alami sendiri..:D
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
err...kite punya tv ok jer x,xplak jadi kecik..ia terpulang pada setting tv kite...nak gune byond..at least tv kat umah plasma HD...ada lcd HD atau led HD lagi cun...

buat masa ni ada 5 channel je yg ada HD...sebulan rm20...

tapi gambarrrrrrrr,bunyikkkkk...masyaallah...cerita pun payah,tgk alami sendiri..:D
Hmm...
Ved dah call astro tadi..dah register untuk subscribe..dalam 10 hari katanya derang akan dtg pasang decoder baru...

p/s :- TV dah memang Full HD
 

mfbi

Active Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
1,582
Reaction score
3
Points
25
tu bukan pe...dalam setting menu tu nanti..kene ejas skit...ade setting utk sctrechgambar..br leh tgk penuh kat tv kite tu...klu x ejas awal2...gambar bukan HD jadi petak je..x full kat tv kite

10 hari utk pasang...

klu luar bandar...

saya reg. khamis tgh hari...
petang astro conformkan smula...
sabtu pagi datang pasang...

cepat je...
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
tu bukan pe...dalam setting menu tu nanti..kene ejas skit...ade setting utk sctrechgambar..br leh tgk penuh kat tv kite tu...klu x ejas awal2...gambar bukan HD jadi petak je..x full kat tv kite

10 hari utk pasang...

klu luar bandar...

saya reg. khamis tgh hari...
petang astro conformkan smula...
sabtu pagi datang pasang...

cepat je...
Itulah..harap2 derang datang cepat..
X sabar dah nak layan EPL ni
:)paid
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
Itulah..harap2 derang datang cepat..
X sabar dah nak layan EPL ni
:)paid
tgk bola mmg layan la kalo pasang beyond nie..rase mcm ade sebelah ancelotti plak:eek:
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
tgk bola mmg layan la kalo pasang beyond nie..rase mcm ade sebelah ancelotti plak:eek:

Haha.... mantap.....mantap...
Dok sebelah Ancelotti Ok lagi.... dok sebelah x-girl fren Terry lagi OKKKKK
:)cgrock
 

E_ONE

Active+ Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
4,611
Reaction score
6
Points
35
beyond gambar memang terbaik..clear...kalu penah tengok blueray..lebih kurang macamtu la gambar dia..lagi satu..kalu sambung kat home teater..ada sorround sound..aku keje servis & jual astro pun lum dapat tengok lagi asro beyond ni....hehehehe
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
Skrg tgh promosi kan.. free hingga April ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register