(Tips & Tricks) [Ask] HTC Wildfire S (WFS) kuat bateri

CG Sponsors




joe_naga

Active Member
Joined
Mar 27, 2012
Messages
2,246
Reaction score
3
Points
25
Salam warga CG, ada x diantara korang yang guna WFS?

nak tanya, bateri dia memang x tahan lama ke?
1 hari sampai 2 kali cas, pastu cepat pulak panas masa cas dan masa online.

benda ni memang normal ke?
mintak pendapat dari pengguna CG sebab saya baru seminggu guna WFS ni :D
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,887
Reaction score
8,265
Points
716
Salam warga CG, ada x diantara korang yang guna WFS?

nak tanya, bateri dia memang x tahan lama ke?
1 hari sampai 2 kali cas, pastu cepat pulak panas masa cas dan masa online.

benda ni memang normal ke?
mintak pendapat dari pengguna CG sebab saya baru seminggu guna WFS ni :D
cer masta kasi root...kasi taruk custom rom yg cun ...yg bleh kasi jimat bateri
mesti ada :D
 

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,081
Reaction score
58
Points
135
setuju,

cari custom room yang sesuai

bab baterry tu mungkin boleh gune Deepsleep untuk manage bile phone screen off
 

faizk

Super Active Member
Joined
May 31, 2010
Messages
7,578
Reaction score
37
Points
70
kawe dulu pki gak htc wildfire tp xde 's' la.
ok je beteri.stnby time 3hari.klo online 1hr jela.
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,887
Reaction score
8,265
Points
716
setuju,

cari custom room yang sesuai

bab baterry tu mungkin boleh gune Deepsleep untuk manage bile phone screen off
sbb....gingerbread ....tak mkn kuat sgt
aiskrim tu yg kuat makan.. :))

lani..jely bean..ok plak....teramat smooth plak tu... hahha :eek:
 

fitxleaf

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2009
Messages
5,476
Reaction score
225
Points
73
sbb on9 ni.
lps tu kdaan semasa nset tu brada.
mksdnya klo slalu on9 lps tu psekitaran smpi nset tu pns mmg kecpatan bateri hbs tu meningkat :D
 

saxsor

Super Active Member
Joined
May 25, 2009
Messages
8,464
Reaction score
34
Points
70
sehari 2 x caj....kuat tu....
 

joe_naga

Active Member
Joined
Mar 27, 2012
Messages
2,246
Reaction score
3
Points
25
kawe dulu pki gak htc wildfire tp xde 's' la.
ok je beteri.stnby time 3hari.klo online 1hr jela.
standby mmg biasanya tahan lama boh, cuma kalo wat online xdan 1 hari.
galaxy y dan jgk 1 hari kalo online.
 

joe_naga

Active Member
Joined
Mar 27, 2012
Messages
2,246
Reaction score
3
Points
25
sbb on9 ni.
lps tu kdaan semasa nset tu brada.
mksdnya klo slalu on9 lps tu psekitaran smpi nset tu pns mmg kecpatan bateri hbs tu meningkat :D
mmg tepon ni cepat panas.
panas di bahagian belakang, mungkin bateri kot
 
Sponsored Post
Top
Log in Register