ASK: brp lama boleh dapat keta bila loan dah lulus

CG Sponsors




own_punya

Fun Poster
Joined
May 1, 2009
Messages
440
Reaction score
4
Points
15
salam to all....
maaf kalo aku salah thread...ni 1st thread aku...hrp ada yg btolkan kalo aku salah...hehe...:):">

aku nak tny pngalaman korg smua la kat sini...berapa lama korg dapat kereta bila loan dah lulus????

aku tngh geram dgn mamat salesman sorg nih....masa mula2 alu pi, bukan main dia kata stok ada, seminggu dah boleh dpt bila loan dah approve...pas 1 week zku call la tnya dia...pastu dia ckp nnt dia check...n then bila aku caall blik, dia ckp x da lg...x pa la aku redha je la..bukan nasiab aku untuk naik keta baru lg la mnggu tu...:D

semalam aku call, dia kata cuti...x pa la...cuti ganti kot...last2 hr ni aku call, trus x blh, asyik masuk voicemail je...tu yg aku bngang tu...
 
Sponsored Post

own_punya

Fun Poster
Joined
May 1, 2009
Messages
440
Reaction score
4
Points
15
hummmm.korg x sudi nak jawab pertanyaan aku ke??
 

fared

Active Member
Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,025
Reaction score
27
Points
30
klu loan da lulus & da ada kereta cepat je blh dapat ..
klu runner rajin arini ge setlekan sume besok da blh dapat keta ..
aku rasa lah ..
sbb masa aku beli kereta dr mula aku ge showroom sampai aku dapat kereta x sampai 2 mggu pun ..
 

ko'bek

Active Member
Joined
Dec 6, 2009
Messages
1,365
Reaction score
64
Points
30
lulus ..bile2 masa leh amik..atas tukang jual lee..diorg free
 

EzY-eLoaD

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
12,747
Reaction score
18
Points
115
bro amik keter aper,kalau proton,stok sgt2 membimbangkan..sebb aku de baca post kt thread jual beli keter.kalau salah betulkan k
 

sfauzie

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2007
Messages
3,792
Reaction score
10
Points
25
Mmmmm...aku dulu dalam masa sminggu jek (x hengat bape ari)...tp ready stok lah...masa booking aku dah pilih kete mana aku nak...loan lulus, salesman akan settlekan segala urusan pendaftaran dan insuran...pastu baru bleh amek keta.
 

sideskirt

Active+ Member
Joined
Jul 31, 2007
Messages
3,819
Reaction score
16
Points
25
klu keta baru, nak kena pastikan ada stok .... klu keta dah ada, dorang amik 2-3 hari tuk settle puspakom/jpj ... keje 2-3 hari tu dorang start lepas ko sign agreement ...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register