BTC USD 32,667.0 Gold USD 1,785.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

asb loan (maybank)

cha85

Freshie
Joined
Oct 7, 2010
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
salam satu malaysia

mintak maaf kalao post kat salah tempat..
just nak tanye..
ape itu asb loan?
camne nak kire asb loan ni..
cthnye camni..
loan 35k dalam tempoh 25 tahun dengan byran rm203..
bila bleh dpat pulangan yang sepatutnye?
boleh sape2 tolong kirakan tak?al-maklumlah kawan ni jahil..kalo dlm tempoh 3 tahun sy kuar akan dapat brape pulangan?http://www.carigold.com/portal/forums/images/smilies/atwitsend.gif
 
Sponsored Post

En. Rhoma Irama

Super Active Member
Joined
Nov 16, 2007
Messages
7,565
Reaction score
706
Points
111
segala soalan sudah terjawab dalam thread MBB ASB loan. Sila rujuk di sana
 

rojasjoseph

Freshie
Joined
Feb 21, 2011
Messages
10
Reaction score
0
Points
3
Well, if you guys are a bunch of students that maybe be good actors, you can host a "murder mystery dinner". People who pay for a ticket gets a dinner and a show. Winner who guesses correctly gets a prize. And your food could probably be made by your home ec students. Depending on what you serve, your tickets could be priced accordingly. Do a few shows, I think you'd be able to raise some money that way.
 

Iskandar23

Freshie
Joined
Sep 25, 2012
Messages
3
Reaction score
0
Points
8
Loan ASB MBB

Bayaran bulanan ASB di MBB sangat merugikan.
90% drpd bayaran bulanan dia adalah keuntungan bank, 10% lagi hutang pinjaman kita.

Kalau xpercaya, pergi mana2 cawangan MBB, minta sama pegawai berkenaan, minta jadual pembayaran semula. Kandungan yg tertera Jumlah sijil, Jumlah pinjaman, kadar keuntungan(interest), pecahan bayaran bulanan kpd keuntungan bank & dan hutang pokok.

Saya jamin 200% mereka tidak akan dapat beri kepada pelanggan. Sebab apabila pelanggan dpt tahu kerungian yg mereka alami mesti dorang akan "Boom" MBB sebagai "Cekik Darah".

Harap maaf, jika tersinggung.
 

nsr7777

Banned
Joined
Apr 8, 2011
Messages
8,389
Reaction score
509
Points
111
Bayaran bulanan ASB di MBB sangat merugikan.
90% drpd bayaran bulanan dia adalah keuntungan bank, 10% lagi hutang pinjaman kita.

Kalau xpercaya, pergi mana2 cawangan MBB, minta sama pegawai berkenaan, minta jadual pembayaran semula. Kandungan yg tertera Jumlah sijil, Jumlah pinjaman, kadar keuntungan(interest), pecahan bayaran bulanan kpd keuntungan bank & dan hutang pokok.

Saya jamin 200% mereka tidak akan dapat beri kepada pelanggan. Sebab apabila pelanggan dpt tahu kerungian yg mereka alami mesti dorang akan "Boom" MBB sebagai "Cekik Darah".

Harap maaf, jika tersinggung.



btul tu..tp ada cara cm na nak bg untung..hehehe:)cgrock
 

farrah76

Freshie
Joined
Jan 26, 2012
Messages
29
Reaction score
5
Points
8
Loan Asb mmg rugi kalau plan nak buat simpanan tetap...tp kalau guna loan asb untuk generate cash mmg untung.....untung sesangat.....
 

bro drummer

Super Active Member
Joined
Mar 3, 2011
Messages
7,824
Reaction score
151
Points
73
Loan Asb mmg rugi kalau plan nak buat simpanan tetap...tp kalau guna loan asb untuk generate cash mmg untung.....untung sesangat.....

mcmne tu cik faraahh..cer terang sket:">
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
pinjam loan utk 25thn. kita bayar installment utk 12 bulan pertama saja. utk thn ke-2 hinga 25, dividen ASB thn sblm nya akan bayarkan
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register